Током лета почиње градња бетонског заштитног бедема код хале Борац 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Током лета почиње градња бетонског заштитног бедема код хале Борац
Trenutno na sajtu: 416       |       Podeli:
05.06.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - На подручју Чачка постоје три критичне тачке, која су угрожена поплавама - Парменац, хала КК Борац и део између Заблаћа и Вапе,

изјавио је данас градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

Он је рекао да ће током лета бити изгађен бетонски заштитни бедем код хале Борац.

"У сарадњи са Јавним предузећем Србијаводе радимо на проналажењу решење за одбрану од поплава у Парменцу. Једна од критичних тачака је 950 хектара полодног земљишта у Заблаћу и Вапи", рекао је Тодоровић, после седнице Градског већа.

Према његовим речима, постоје кризне тачке на Чемерници, односно водотоковима другог реда.

Говорећи о расписивању Конкурса за доделу средстава црквама и верским заједницама, Тодоровић је рекао да је за те намене издвојено око три милиона.

"Имамо добру сарадњу са Жичком епархијом, владиком Јустином и старешином чачанске цркве и предлог је да се предложи неколико пројеката и да се три, четири верска објекта заврше, а не да се као ранијих година у 20 објеката изводе неке ситне ствари", рекао је Тодоровић.

Фото: Глас западне Србије

Он каже да се приводе крају радови на цркви у Ракови, додајући да ће 8. јуна бири одржано донаторско вече у Прељини за завршетак овог објекта.

Говорећи о могућем одржавању референдума у Кошутњаку, на ком би се становници тог дела града изјаснили да ли су сагласни да се у насељу изгради зграда намењена Ромима, који тренутно живе на Сајмишту и Трнавској улици, градоначелник је поручио да "Чачак никада није био, нити сме да бити дискриминаторски орјентисан, сви наши суграђани имају право на достојан живот човека".

"Надам се позитивном решењу тог пријекта, то је огроман новац који Град Чачак може да добије, да би се решило питање два дивља насеља где живе Роми. Та локација је још 2006. године била опредељена за социјално становање", закључио је Тодоровић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.872.048 посета
Тренутно на сајту: 417 посетилац(a)