Клизиште одсекло од света 15 кућа, уместо пута кратер дубок 30 метара 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Клизиште одсекло од света 15 кућа, уместо пута кратер дубок 30 метара
Trenutno na sajtu: 675       |       Podeli:
05.06.2017 | 0 коментар(а)



Ариље - Невреме праћено обилним падавинама током минулог викенда потпуно је уништило комплетну инфраструктуру у ариљском селу Радобуђе,

рекао је за Глас западне Србије председник Савета МЗ Миле Савић.

“Засеок Тановићи потпуно је одсечен од света, јер је бујице која је носила све пред собом однела пут који води до 15 кућа овог засека, а на његовом месту се појавио кратер дубок 30 метара”, казао је Савић и додао да ту има доста старих и болесних.

Председник МЗ каже да ово није једини проблем. “Невреме је свој данак однело и у Засеоку Савићи где су бујичне воде однеле резервоар који водом снабдева 12 домаћинстава и зграду Месне заједнице”.

Према његовим речима председник општине Ариље је одмах изашао на терен са инжењерима из Општинске управе и након сагледаног стања послте су машине за рашчишћавање како би се бар мало стање нормализовало.

“На лице места стигли су и представници Путева из Пожеге и добили смо чврста уверења да ће сутра доћи са великим багерима како би покушали да затрпају кратер који је настао услед клизишта”, истакао је Савић и додао да је неопходно и минирање стена да би се тај проблем решио.

Савић је захвалан локалној самоуправи на уложеном напору, али како каже штета је толика да без помоћи државе није могуће санирати настале проблеме,

Иначе, општина Ариље је у суботу прогласила ванредну ситуацију у девет месних заједница.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.174.843 посета
Тренутно на сајту: 676 посетилац(a)