Ево кад ће пасти први снег! А за Нову годину... 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ево кад ће пасти први снег! А за Нову годину...
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
13.12.2016 | 0 коментар(а)



Према наговештајима времена за наредних месец дана постоје услови да ће снег падати током два дана пре дочека Нове године, као и првог дана Нове 2017.

- За сада постоје услови за падавине 29. и 30. децембра, док се 31. децембра очекује суво време, а онда поново постоје услови 1. јануара за падавине. Да ли ће то бити снег или киша зависи од тога у које доба дана би до падавина дошло. Ако пада ноћу или током јутра, када су температуре ниже могућ је снег, а ако пада око поднева када су температуре највише током дана, могућа је киша - објашњавају из Републичког хидрометеоролошког завода.

Првих дана јануара очекује се суво време, док би наредне падавине биле могуће од 3. или 4. јануара. Температуре ће у Србији бити у границама нормале, јутра нешто хладнија од -5 до два степена Целзијусових, а дневна од нула до осам степени.

Према прогнози за наредних седам дана, први снег у Београду могућ је већ у ноћи између среде и четвртка.

- Уколико буде падао, то ће бити у малим количинама, тек да забели на травњацима, и неће се дуго задржати - кажу из РХМЗ-а.

Данас хладније, киша и снег на планинама

Наоблачење и захлађење које ће данас ујутро и пре подне захватити северне и западне делове, у току дана ће се проширити и на остале крајеве условљавајуци местимицно кишу, а у брдско-планинским пределима снег.

После подне и увече, појава снега је понегде могућа и у нижим пределима јужне и југоисточне Србије, док се на северу очекује престанак падавина и делимично разведравање.

Падавине ће бити слабог интензитета, саопштио је Републички хидрометеролошки завод.Ветар умерен и јак, северозападни, увече и током ноћи на истоку повремено са ударима олујне јачине.Јутарња температура од минус четири до шест степени, највиса дневна од пет до 10 степени.

У Београду ће данас бити умерено до потпуно облачно и мало хладније, од средине дана повремено слаба киша.Ветар умерен и јак, северозападни. Јутарња температура око четири а највиша дневна око осам степени.

Време наредних седам дана

Према изгледима времена за седам дана, у уторак ће бити мало и умерено облачно и хладно, у већини крајева суво, само на југоистоку још ујутру понегде са слабим снегом. У среду јутро ће бити хладно са слабим и умереним мразем и маглом местимицно, током дана претежно сунчано.

Агенције/Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.459.314 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)