Вулин: Велика је част добити награду од града који расте у сенци Таковског грма 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вулин: Велика је част добити награду од града који расте у сенци Таковског грма
Trenutno na sajtu: 371       |       Podeli:
24.04.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Министру унутрашњих послова у Влади РС Александар Вулин синоћ је у Горњем Милановцу,



поводом Дана општине уручена златна медаља „Таковски устанак“ 2021.

„Када добијете награду у граду који расте у сенци Таковског грма, граду које је породио модерну Србију а породио је храброшћу колико и памећу, када добијете награду од људи које рађају ова брда, а рађају упорне и тврдоглаве људе који негују успомену на своја опредељења и своје изборе, без обзира какво време било око њих. Када добијете награду од потомака оних који су поштовали једну Династију и када је пала, који су чували традицију четовања када ни у српским партизанима нисте смели да говорите, оних који су када су други палили Скупштину говорили да ће сами изабрати ко ће их водити, када добијете награду од оних чији је градоначелник имао храбрости да каже амбасадору једне моћне земље, да није достојан те земље из које долази, нити ове наше земље, када добијете награду са којом вас ставе у исту раван са оним који је написао `Пркосну песму`, онда морате да осетите понос већи од скромности. Можда није мудро-али је људски”, рекао је Вулин.

Како је рекао, приликом обраћања, министар Вулин, он зна да признање није дато њему већ оним институцијама и вредностима које оне представљају а којима је имао част да буде део.

„Имао сам ту част и привелегију да будем у Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и са вама сам делио понос што сте сами обновили Центар за социјални рад и када сам по наређењу врховног командата постао министар одбране био сам бескрајно поносан што у сенци Таковског грма корачају, марширају и прве подофицирске звездице добијају припадници Војске Србије. Не могу а да не осетим понос што сте наградили сваку од ових институција користећи мене да испред свих њих добијем ово велико признање”, истакао је он.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vulin nagrada gornji milanovac takovski grm

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.912 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)