Mини зоо врт у селу Загорица 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Mини зоо врт у селу Загорица
Trenutno na sajtu: 415       |       Podeli:
18.05.2018 | 0 коментар(а)



Топола – Гајење домаћих животиња типично је за село, али једно домаћинство у селу Загорица издвојило се од осталих.

Жеља им је била да на једном месту окупе све домаће животиње с тога из године у годину њихова  мала фарма се увећава.

У домаћинству Јовановић свака животиња има посебан третман а свиње су доминантне.

„ Одувек сам се бавио пољопривредом, животиње смо гајили ради наших потреба али касније се то ширило и за потребе продаје. На фарми су најзаступљеније свиње и то нам је основни бизнис али гајимо и краве, овце, живину, куниће а имамо и одгајивачницу паса“, објашњава Драган Јовановић власник домаћинства.

Недавно је на њихову фарму стигла Америчка бела дуга безуха свиња што је први случај на нашим просторима.

„Ништа не знам о тој свињи. Случајно сам дошао до једног мужјака, набавио  ми  један познаник из Босне. Мајка му је тешка преко 400 кг. Покушаћу да га укрштам са женкама које су ми већ у приплоду. Једино што сам приметио од када је код мене је да му је слабо развијено чуло укуса. Ако му понудим више врста хране он једе оно чему прво приђе а не оно што је најукусније. Једе знатно више хране од мојих прасади сличног узраста и скоро дупло брже напредује“, каже Јовановић.

Да је лепше бити сељак него политичар Драган Јовановић с поносом истиче али изгледа да је политика судбински везана за  Драгана Јовановић.

„Игром судбине ја и наш председник Скупштине општине имамо исто име и презиме. Ја сам шеф одборничке групе Српске Напредне Странке у Скупштини општине Топола. Поред политике која је повезала мене и мог имењака ја сам и сељак и том титулом се више поносим“, рекао је Јовановић.

Колико је љубави потребно за овај посао али и времена и преданог  рада знају само вредни домаћини.

„Љубав је потребна свима, без љубави све губи смисао. Не можете гајити животиње ако нисте спремни да им поклоните пажњу. Сви у породици су ангажовани на имању и веома је битна добра организација. Дан траје од свитања до сумрака и пуно посла има али све се стиже. Потребно је припремити храну за животиње, нахранити их, очистити објекте у којима бораве. Правимо и домаће производе од наших животиња тако да имамо цео један круг производње и пре свега је за нашу породицу битно да се здраво хранимо а то је битно и за наше купце којима продајемо наше производе“, истиче Јовановић.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.386.726 посета
Тренутно на сајту: 415 посетилац(a)