Алексић: Морамо решити проблеме српских превозника 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Алексић: Морамо решити проблеме српских превозника
Trenutno na sajtu: 488       |       Podeli:
25.01.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Неопходно је урадити стратегију развоја друмског саобраћаја у Србији, како би превозницима путника и терета олакшали пословање”,

истакао је Горан Алексић, генерални директор Удружења “Србијатранспорт”, на састанку са превозницима у Чачку.

Горан Алексић, фото: Глас западне Србије

Према његовим речима, већ је послата иницијатива ресорном министарству и очекује се брз одговор.

“Потребно је створити предвидљив пословни амбијент за све превознике, како би били упознатиса свим могучностима пословања. Саобраћај и превоз робе и путника, заслужује пажњу и одговоран рад министарства. Побољшавањем услова за передузетнике, створиће се боља пословна клима за развој привреде и за бољи квалитет живота”, изјавио је Алексић за ГЗС.

Удружење друмског саобраћаја “Србијатранспорт” заступа и представља своје чланице у међународним и регионалним асоцијацијама како би њихови интереси наишли на подршку,

Предесдник одбора директора, Александар Петронијевић, наводи да присзупају решавању проблема са којима се превозници суочавају.

Александар Петронијевић, фото: Глас западне Србије

“Значајан проблем јесте висока акциза на евродизел гориво у Србији, а тиме и цена горива. На нашу иницијативу својевремено је уведена рефакција плаћене акцизе, али по нама, не на довољном нивоу. И даље је јефтиније сипати гориво у иностранству. Уз предлоге, и условно речено, притиске, ка одговрним инстиуцијама покушавамо да створимо позитивну пословну климу”, навео је Петронијевич у озјави за ГЗС.

Један од кључних проблема јесте и предугачко чекање на граници, због којег српски превозници отварају своја предстваништва у земљама региона.

“Сваки минут, сат и дан чекања на граници предтсвља губитак за предузезнике, стога наши успешни превозници како би избегли чекања отварају своја предузећа у суседним земљама. Мора се обратити већа пажња од надлежних институција како би се створили бољи услови за предузетнике”, нагласио је Алексић за ГЗС.

Фото: Глас западне Србије

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.226.340 посета
Тренутно на сајту: 489 посетилац(a)