Нема места паници због квалитета ваздуха, договорено да се предузму мере и група за праћење 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нема места паници због квалитета ваздуха, договорено да се предузму мере и група за праћење
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
15.01.2020 | 0 коментар(а)



Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са представницима свих
Нема места паници због квалитета ваздуха, Фото: ГЗС

релевантних институција и министарстава, са којима је разговарала о актуелним подацима мерења квалитета ваздуха у Републици Србији и мерама превенције које треба предузети како би се проблем кључних аерозагађивача системски решио.


Фото: ГЗС

Влада Србија ће формирати тело које ће координирати рад свих државних органа, обавештавати јавност и предлагати и анализирати ефекте мера које Република Србија спроводи у циљу заштите животне средине.

Фото: ГЗС

Kонстатовано је да из године у годину имамо све већи број аутомобила због чега ће Министарство унутрашњих послова покренути ригорознију контролу учесника у саобраћају када је реч о емитовању издувних гасова са посебним фокусом на пооштравање контроле техничких прегледа. Буџетом за 2020. годину већ су предвиђене субвенције за куповину електричних и хибридних возила. У сарадњи са "Путевима Србије" уводе се електрични пуњачи за аутомобиле у градовима и на аутопутевима.
Фото: ГЗС

Наставиће се са пошумљавањем које се спроводи трећу годину за редом. Током 2018. и 2019. године 24 јединице локалне самоуправе су добиле средства за пројекте пошумљавања што ће бити настављено и 2020. године.

Иначе, министар заштите животне средине Горан Триван јуче је за Тањуг рекао да је Министарство урадило свој део посла и да је у надлежности локалних самоуправа да брину о квалитету животне средине и доносе планове квалитета ваздуха, као и да локалне инспекције врше контролу свих који значајно утичу на квалитет ваздуха.Триван је, данас на састанку у Влади изјавио да је договорено да се предузму мере и група за праћење   која ће предлагати решења и да ће институције грађанима давати упутства како да се понашају у случају загађења.

 


ГЗС / Танјуг





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vazdyh zagadjenje cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.975 посета
Тренутно на сајту: 438 посетилац(a)