Порез по старим ценама и нови седмогодишњи план развоја општине Пријепоље 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Порез по старим ценама и нови седмогодишњи план развоја општине Пријепоље
Trenutno na sajtu: 1358       |       Podeli:
25.11.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље – План развоја општине Пријепоље од 2022. до 2029.године један је од најзначајнијих

докумената најширег обухвата. На његовој изради радило се годину дана, а општина Пријепоље једна је од три у Србији која је добила подршку у изради кроз пројекат Локална самоуправа за 21. век, казала је Душка Бајић чланица Општинског већа и координаторка израде Плана развоја, у исцрпном излагању пред одборницима Скупштине општине Пријепоље.

Одборници опозиције оценили су да План развоја представља списак лепих жеља и да ће остати само слово на папиру уколико се не обезбеди контрола његовог спровођења, што је обећано да ће бити учињено од стране извршне власти.

Иако је постојао реалан основ да се порез на непокретности вишеструко увећа од идуће године, одборници скупштине прихватили су предлог Општинског већа да порез остане на нивоу на коме је последњих шест година.

Извештај о извршењу буџета у првих девет месеци ове године реалан је показатељ колико актуелна власт заправо ради, оцена је одборника опозиције. Буџет се пунио планираном динамиком, за прва три квартала око 70 одсто, али расходна страна је незадовољавајућа – до краја септембра је потрошено свега 48 одсто. Овим темпом извесно је да ће се значајна средства пренети и у идућу годину, сматрали су одборници опозиције.

Да може боље, може, али бар је буџет престао да цури, објашњава председник општине Пријепоље Владимир Бабић.

Пријепољски одборници усвојили су Извештај о раду Општинске управе за прошлу годину уз коментар да, иако би требало, кроз извештај се не види колико је управа подигла квалитет својих услуга за грађане а од сектора који би тај рад свакако требало унапредити, одборници опозиције истакли су Одељење за урбанизам.

 

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje skupstina porez plan razvoj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.977.421 посета
Тренутно на сајту: 1362 посетилац(a)