Лопови харају сувоборским крајем, један полицајац на неколико села 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Лопови харају сувоборским крајем, један полицајац на неколико села
Trenutno na sajtu: 307       |       Podeli:
06.12.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Само у протеклих двадесетак дана лопови су извршили више провала у селима Полом,

Озрем, Лочевци, Теочин и Коштунићи која су на мети лопова већ неколико месеци где су извршили на десетине тешких провала и крађа. Полиција не успева да им уђе у траг али тврде да интензивно трагају за криминалцима. На мети разбојника су највише викенд куће и домаћинства где имају сазнања и дојаве да има вредних ствари као што су алат и машине.

Међутим забрињава наше сазнање да полиција у Горњем Милановцу делом због лоше опремљености а делом и због недостатка људства тапка у месту и да се инспектори са тешком муком сналазе за најосновније ствари као што су чак аутомобил или гориво.

Тако на пример још увек није направљен помак у истрази у селу Коштунићи где је проваљено у домаћинство одакле су однете све вредније ствари. Јасно је као дан да су у извршењу морали имати помагача јер се домаћинство налази у забаченом и неприступачном терену до којег је тешко стићи чак и по дану користећи путоказе.

Скоро 100 пријава за провале

У Основном јавном тужилаштву у Горњем Милановцу кажу да је у протеклих годину дана поднето укупно 98 кривичних пријава против НН лица због извршења кривичног дела крађа из члана 203. Кривичног законика и кривичног дела тешка крађа из члана 204. Кривичног законика, од тога 21 кривична пријава против НН лица због извршења кривичног дела крађа из чл.203.КЗ-а и 67 кривичних пријава против НН лица због извршења кривичног дела тешка крађа из чл.204. КЗ-а. Од тога, радници ПС Горњи Милановац су у 18 случајева открили извршиоце наведених кривичних дела, односно 7 случајева извршења кривичног дела крађа из чл.203. КЗ-а и 11 случајева извршења кривичног дела тешка крађа из чл.204. Кривичног законика.

За годину дана Основном јавном тужилаштву у Горњем Милановцу је поднето 58 кривичних пријава против познатих извршилаца кривичног дела крађа из чл.203. КЗ-а и кривичног дела тешка крађа из чл.204. КЗ-а, од тога 29 кривичних пријава због извршења кривичног дела крађа из чл.203. КЗ-а и 29 кривичних пријава због извршења кривичног дела тешка крађа из чл.204. КЗ-а.

Основно јавно тужилаштво у Горњем Милановцу је против 25 извршилаца наведених кривичних дела Основном суду у Горњем Милановцу поднело оптужни предлог, у односу на два извршиоца наведених кривичних дела је примењен институт одложеног кривичног гоњења, против 12 извршилаца су одбачене кривичне пријаве и пред Основним јавним тужилаштвом у Горњем Милановцу се против 19 лица и даље води предистражни поступак због представљених кривичних дела.

Основни суд у Горњем Милановцу је поступајући по поднетим оптужним предлозима против 25 извршилаца кривичног дела крађа и тешка крађа у наведеном временском периоду донео 11 пресуда и то 5 мера упозорења, 3 васпитне мере, 3 казне затвора, док 14 поступака још није окончано и у току је кривични поступак.

Један полицајац на неколико села

Поставља се питање да ли полиција предузима све потребне мере како би заштитили имовину грађана? Да ли је довољан један полицајац на десетине села од Горњег Милановца до Гојне Горе?

Крајње је време да држава и министарство полиције размотре због чега је безбедност имовине и људи на подручју ове општине толико угрожена, односно да ли полиција има довољно снаге и ресурса да се обрачуна са криминалцима који јуришају све више на имовину грађана.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.380.160 посета
Тренутно на сајту: 308 посетилац(a)