Одржан Трибалион - најтежа авантуристичка трка у Србији 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Одржан Трибалион - најтежа авантуристичка трка у Србији
Trenutno na sajtu: 758       |       Podeli:
23.05.2019 | 0 коментар(а)



Бајина Башата - На атрактивним теренима Националног парка Тара у суботу, 18. маја, је одржана авантуристичка трка „Трибалион – Земља медведа“

у којој је учествовало око 550 такмичара из осам земаља, међу којима и 70 деце.
Такмичари су пролазили стазу савладавајући препреке попут пењања преко зидова, ношења терета, пењања уз конопац, прелажења водених површина конопцима, пливањем или пузање кроз блато.

Најзахтевнију трку „Трибалион Челенџ“, дугу 20 километара са 35 препрека, Ариљац Драган Савић је истрчао за 1 сат и 39 минута оставивши иза себе, прошлогодишњег победника, Бајинобаштанина Зорана Спировског који је трку истрчао пола сата спорије.
„Стаза јесте захтевна, али сам то и очекивао. Тренирао сам доста, али нисам очекивао да ћу истрчати овако добро време. Свакако напоран рад се исплатио“, каже Савић који се дуго година бави фитнесом и трчи маратоне.

Поред трке ове одржана је и трка „Трибалион Грин“ на стази у дугој од 10 километара са 20 препрека. Победник ове трке је Бајинобаштанин Горан Гагић који ју је истрчао за сат времена.

Директор трке Борис Томић истиче да је ово друга година како се трка одржава и да су организатори презадовољни одзивом такмичара, јер се број учесника удвостручио, а да је за то „крива“ лепота Таре и фактор изненађења трке.

„Сваке године ће се мењати стаза, трудимо се да будемо иновативни. Поента трке и јесте изненађење, знају само километражу и висински успон, не знају каква је стаза и где се налазе препреке и какве су. Тара је сама по себи посебна, природа је прелепа, брдовити терени, четинарске шуме и 1000 метара надморске висине и идеална је за одржавање оваквих  манифестација“, каже Томић.

После успеха прве две, трећа Трибалион трка, неће чекати идућу годину, већ ће бити организована у септембру.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.087.408 посета
Тренутно на сајту: 758 посетилац(a)