Представљање општине Чајетина и туристичких потенцијала Златибора у Москви 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Представљање општине Чајетина и туристичких потенцијала Златибора у Москви
Trenutno na sajtu: 312       |       Podeli:
13.03.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина- Делегација општине Чајетина, на челу са председником општине Миланом Стаматовићем борави у радној

посети Руској Федерацији, саопштено је на сајту Општине. Руководство општине Чајетина у понедељак 12. марта састало се у резиденцији области Калуга у Москви са губернатором Калуге Анатолијем Алтамоновим, замеником губернатора Владимиром Потемкиним , директором аеродрома у Калуги Салватом Кутусевим, министром културе и туризма у области Калуга Павелом Сусловим.
Теме састанка односиле су се на развијање узајамне сарадње у области туризма, потенцијални долазак деце из Калуге на спортске кампове током лета, затим размену студената, а било је речи и о могућностима братимљења општине Чајетина са неким градом у Калушкој области.

Другог дана боравка делегације чајетинске општине  у престоници Руске Федерације, Златибор ће представити своју туристичку понуду на 25. Московском „МИТТ“ сајму који се отвара данас и траје до 15. марта 2018. године. Представници Туристичке организације Златибор, заједно са представницима општине Чајетина и ЈП „Голд гондола Златибор“ наступају у оквиру штада Туристичке организације Србије.


Посетиоци, бројни пословни партнери и представници медија Русије имаће прилику да се упознају са богатством и разноврсношћу целокупне туристичке понуде Златибора – пре свега са природним богатствима, културно-историјским наслеђем, као и са смештајним и спортским капацитетима и осталим садржајима и атракцијама којима планина располаже. Састанци представника Туристичке организације Златибор и општине Чајетина биће прилика да се туристички посленици Русије детаљно упознају са актуелним и будућим ценама пансионских и ванпансионих услуга на Златибору, активностима и атракцијама планине, капацитетима за конгресни и спортски туризам, као и са адреналинским и авантуристичким садржајима и понудом планине за провођење активног одмора.


Фото: Сајт општине Чајетина

На овој смотри актуелних домета у светском туризму, посетиоци ће моћи  да се упознају са најзначајнијим инфраструктурним пројектом општине Чајетина , изградњом најдуже панорамске жичаре на свету, чији се завршетак изградње и пуштање у рад планира крајем 2018. године.
Заинтересовани ће имати прилику да се на тренутак нађу на Златибору и да прођу виртуелну туру трасом будуће Златне гондоле, током које ће моћи да виде како ће изгледати реална и комплетна вожња од центра Златибора, до врха Торника.


Организована студијска посета руских медија Златибору, која је договорена на прошлогодишњем московском сајму туризма реализована је прошле године, када су представници телевизијских кућа и туроператори из Русије уживали у посети Златибору,а репортаже и емисије о најпосећенијој српској планини нашле су се на најгледанијим телевизијама Русије. Студијска посета планира се и ове године, о чему ће се представници Златибора са пословним партнерима договорити на овогодишњем сајму у Москви.


Фото: Сајт општине Чајетина

Промоција Златибора на руском тржишту резултирала је повећањем броја руских туриста, и током протекле године неколико већих организованих група из ове евро-азијске земље боравило је на „златној планини“.


Учешће на московском сајму туризма сјајна је прилика да се руско тржиште упозна са атракцијама, активностима и видовима туризма које нуди Златибор, али и са понудом хотела, осталих видова смештаја, екскурзија и излета.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.154.532 посета
Тренутно на сајту: 313 посетилац(a)