Алексић: "Време је за уједињење опозиције" 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Алексић: "Време је за уједињење опозиције"
Trenutno na sajtu: 352       |       Podeli:
30.10.2017 | 0 коментар(а)



Губитак власти у Београду за СНС би значио почетак краја владавине на нивоу државе и зато се они боје београдских избора,

зато се тако посвећено припремају и зато су у кампањи већ годину дана - поручује у разговору за Данас потпредседник Народне странке Мирослав Алексић.

Према његовом виђењу, власт овог режима није заснована на реалним резултатима, већ на манипулацији која се врши кроз медије. Алексић оцењује да такви режими брзо стварају велику подршку, али да она у датом тренутку истом брзином уме рапидно да опадне. Он сматра да су људи у Београду информисанији од оних у остатку Србије, те да је зато њима сасвим јасно да овај режим девастира све чега се дотакне.

- Београђани сад већ јасно виде да су неспособни кадрови владајуће партије од престонице Србије, од привредног и универзитетског центра, направили град у коме се грађани не осећају сигурно, град ноћне забаве и светлећих фонтана и зато верујем да ће се на изборима изјаснити за промене које ће бити управо то, почетак краја владавине СНС на нивоу целе државе - истакао је Алексић.

Он је свестан да ће борба опозиције за фер изборне услове и превазилажење медијске блокаде бити веома тежак посао и додаје да је веровање да ће садашњи режим показати минимум демократичности, те да ће коначно урадити нешто по питању стварања фер услова за изборе, било пуко губљење времена. Алексић је незадовољан због тога што је опозиција садашњој власти допустила да манипулација путем режимских медија добије изузетно озбиљне размере, а као начин да се стање барем мало поправи истиче константно залагање за слободу медија и то техником од "човека до човека".

На питање колика је вероватноћа да заједно са престоничким буду расписани и избори за парламент, Алексић одговара да када један човек у држави одлучује о свему, не може се говорити о извесности ни по једном, па ни по том питању.

- Избори на нивоу Републике не представљају проблем за Народну странку - ми смо спремни за њих, радили смо на оснивању и учвршћивању одбора месецима. Међутим, морам да истакнем да још једни избори јесу проблем за Србију, за све грађане који трпе последице сталне предизборне кампање кроз коју власт троши гомилу новца из буџета. Проблем су због тога што у таквом перманентном предизборном стању нема ни стабилности, ни стратегије развоја, те што ће се последице таквог поигравања државом осећати и у будућности - упозорава Алексић.

Упитан да ли ће новоформирана Народна странка успети да уједини такозвану "прву" и "другу" Србију, Алексић наглашава да подела на "националну" и "грађанску" Србију није природна и објашњава да је то вештачка творевине режима који се, у недостатку резултата, бави изазивањем сукоба и производњом таквих подела у складу са принципом "завади па владај". По његовим речима, циљ Народне странке је да уједини Србију и да својим деловањем покаже да се истовремено може борити за националне интересе, као и залагати за пуне грађанске слободе и права. Ипак, Алексић је свестан да се то неопходно помирење неће десити преко ноћи и лако, али је сигуран да ће се тај процес на крају успешно завршити.

Он не жели да лицитира именима о томе са којим опозиционим политичким субјектима је Народна странка, поред Покрета слободних грађана, спремна да сарађује на београдским изборима, али напомиње да је сигуран да ће их бити више. Алексић открива да су вођени разговори са скоро свим опозиционим странкама и да се већина сложила да је време да се превазиђу ускостраначки и лични интереси - да је време за уједињење. Потпредседник Народне странке је убеђен да ће та већина на предстојећим изборима у главном граду то и доказати.

Што више опозиционих клубова

На питање да ли размишља да напусти посланички клуб СДС - Народни покрет, Алексић одговара да са посланицима СДС има одличну сарадњу која ће се сигурно наставити, али је питање да ли ће то бити кроз један или два посланичка клуба. "Заједно радимо на томе да имамо што више опозиционих клубова јер на тај начин опозициони посланици добијају више времена да се њихово мишљење чује у парламенту", каже Алексић.

Извор: Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.815.434 посета
Тренутно на сајту: 352 посетилац(a)