Осудите насиље дела опозиције: Апел СНС Европској народној партији 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Осудите насиље дела опозиције: Апел СНС Европској народној партији
Trenutno na sajtu: 352       |       Podeli:
14.05.2020 | 0 коментар(а)



Порука напредњака Европској народној партији, највећој политичкој организацији у Европсокм парламенту,

да испрати активности дела опоиције. Тужилаштво добило доказе о инциденту лидера Двери.
Интернациолни секретар СНС Јадранка Јоксимовић позвала је Европску народну партију (ЕПП), чији је СНС придружени члан, да "помно испрати активности једног дела опозиције и осуди сваку врсту насиља".

Она је ЕПП, која је најјача политичка организација у Европском парламенту, писала о инциденту који су изазвали Бошко Обрадовић и присталице Двери када су насрнули на посланика Маријана Ристичевића и покушали да спреча улазак у парламент министру здравља Златибору Лончару:

- Показатељ да СзС није заинтересован да легитимним путем придобије поверење грађана на изборима јесте чињеница да својевремено нису желели да учествују у дијалогу Владе и опозиције о побољшању изборних услова, као и у међустраначком дијалогу уз посредовање представника Европског парламента Владимира Билчика и Тање Фајон - написала је Јосксимовићева.

Обрадовић, који је у недељу започео штрајк глађу, и среду провео је на степеништу испред Народне скупштине, а у среду су га посетили и лидер ССП Драган Ђилас и још неколико представника СзС. У недељу су, после Обрадовића, штрајк започели и посланици СНС Сандра Божић и Александар Мартиновић, који су захтевали реакцију тужилаштва на напад на Ристичевића. Божићева је одустала од штрајка после апела председника Вучића, док је Мартиновић прекинуо протест након што је МУП, по налогу тужилаштва, поднео кривичну пријаву против Обрадовића и групе његових присталица.

Полиција је, у међувремену, прикупила доказе, укључујући и снимке камера и лекарске извештаје, и проследила их тужилаштву које треба да одлучи о даљем поступању и закаже саслушање осумњичених. Према кривичној пријави, на терет им се ставља насилничко понашање.

Обрадовић је у среду рекао да ће наставити са штрајком и да је спреман да да изјаву у вези са инцидентом, као и да се неће позивати на посланички имунитет. Казао је и да тражи да тужилаштво и полиција процесуирају и све одговорне за афере из власти.

Инциденти које је Обрадовић изазвао протекле недеље у парламенту потресли су и СзС, чији су Двери члан. Иако је, међу онима који су у среду обишли Обрадовића, био потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, други потпредседник те странке Здравко Понош оградио се од деловања лидера Двери.

ГЗС/Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


apel sns narodna partija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.465.606 посета
Тренутно на сајту: 353 посетилац(a)