Шок у сред вожње! Ужичанин је возио када се му се око волана појавила змија и запалацала му језиком право у лице 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Шок у сред вожње! Ужичанин је возио када се му се око волана појавила змија и запалацала му језиком право у лице
Trenutno na sajtu: 354       |       Podeli:
13.10.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - За Дамира Барјактаревића, 48-годишњег Ужичанина, у петак није постојала већа и опаснија змија од оне

која му је неопажено ушла у аутомобил и, током вожње, у сред саобраћајне гужве, запалацала му језиком пред очима! Надомак руку којима је држао волан!
Испоставило се била је то рибарица, неотровна врста, али како је он то могао да разарна у тренутку када је доживео шок и гледао где ће што пре зауставити возило и истрчати из њега. Срећа Дамирова да је био прибран и у тим тренуцима јачи од страха.

Барјактаревић је у петак био у посети оцу у насељу Бела Земља између Ужица и Златибора. Аутомобил му је у то време, прича он за „Блиц“, стајао паркиран на проширењу крај пута. Врата и прозори су му били затворени.

„ Пар сати касније кренуо сам кући. Била је велика гужва на магистрали. На уласку у први од два тунела испред Ужица, наједном, учинило ми се да из вентилационог отвора на инструмент табли вири змијска глава! Трепнуо сам у том моменту и помислио „да ли ја сањам“. Следећих неколико секунди, у дилеми да ли сам стварно видео змију или ми се причинило, возио сам кроз тунел и размишљао да ли су ме очи превариле. Нису! Чим сам изашао на светло дана видео сам да је змија 20-ак центиметара својом дужином изашла из вентилације према волану. Да ли сам тада рефлексно махуно руком, не сећам се, тек она се вратила у рупу ”,прича Дамир Барјактаревић.

У шоку, али свестан да у сред вожње не сме да паничи
Не стигавши још увек да се уплаши, свестан да би свака паника и нагли покрет волана могли бити кобни, кроз главу му је прошло само једно – да што пре заустави аутомобил и изађе из њега. Али где?!
„Помислио сам да у моменту закочим на сред магистрале, али иза мене је ишао шлепер. Да зауставим поред пута било је немогуће, јер ем нема проширења, ем ту су се налазили радници који су поправљали заштитну мрежу. Размишљао сам и да скренем у леву траку, али ми је у сусрет долазила колона”, наставља он.
Срећом наилази на проширење
Морао је да тражи проширење. Нашао га је километар даље, на новом паркингу изнад ужичке железничке станице. Изашао је из кола и са безбедног позвао аутоелектричара. Рекао му је да му је змија у возилу и питао га ли је могла у путнички део да уђе из мотора. Овај му је објаснио да је могла испод хаубе да се завуче кроз вентилацију испод брисача и прође напред.
„Тек три, четири сата касније, када је змија већ увелико била ван његовог возила, почео је да ме хвата страх. Не само због тога да је змија могла да буде отворна и да је постојала опасност да ће ме ујести, него и због тога што сам у паници могао изгубити контролу” каже овај Ужичанин.

А онда стиже таксиста и змијоловац
Барјактеревић је имао огромну срећу, сам Бог да је спасао, искрен је Аресније Хаџи Басур, ужички таксиста који је ухватио змију из Дамировог возила. Он је и змијоловац, одлично познаје ове животиње, имао је на стотине интервенција „на исту тему“. Али, овакву не до прошлог петка.

„Таман сам довезао једну муштерију на одредиште, када ми је пријатељ јавио да је једном нашем суграђанину потребна помоћ, да му је змија у аутомобилу и да стоји на магистрали. Позвао сам га, пренео ми је да је изашао из кола, рекао сам му да отвори предња десна врата, да ме сачека и посматра да ли ће змија изаћи док не стигнем ”, преноси Арсеније Хаџи Басур.

БЛИЦ/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Uzicanin naleteo na zmiju . dok j e ulazio u automobil za volanom

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.382.719 посета
Тренутно на сајту: 354 посетилац(a)