Почела реконструкција Дома слепих у Чачку 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почела реконструкција Дома слепих у Чачку
Trenutno na sajtu: 635       |       Podeli:
08.08.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Радови на изради термоизолационе фасаде ради побољшања енергетске ефикасности на објекту

Међуопштинске организације слепих у Чачку почели су јуче, рекао је председник Савеза слепих и слабовидих Дејан Томић.

Он истиче да је радове финансира Министарсто за рад, борачка и социјална питања.

„Ове године код Министарства за рад, борачка и социјална питања за пројекат “Унапређење енергетске ефикасности Дома слепих“ добили смо новчана средства у износу од 2.5 милиона динара за изолацију, фасаду и покривање две терасе на објекту. Док су прошле године од Министарства обезбеђена средства за замену комплетне столарије у вредности од 2.1 милиона динара. Самим тим овом реконструкцијом смањујемо утрошак топлотне енергије, што значи да ће доћи до смањења трошкова. Рок за завршетак радова је крај сепрембра, а извођач је `Изолатор`”, рекао је Томић додајући да су уз комплетно ангажовање доста радили на сређивању стања унутар објекта и око њега.

Председник Савеза слепих и слабовидих Дејан Томић

„Све време смо радили на унапређењу објекта, али и поред тога нисмо запоставили наше чланове. Радили смо и са њима, али неким мањим капацитетом. Сада имамо око 300 чланова које смо обилазили. Неке општине су нас подржале у нашем раду, а код неких нисмо нажалост наишли на разумевање. Међутим, ми покушавамо да преко спонзора и донатора да обиђемо чланове трудећи се да никога не изоставимо”, навео је Томић.

Иначе, Савез слепих је међуопштинска организација са средиштем у Чачку која покрива три општине Ивањицу, Лучане, Горњи Милановац и град Чачак.

 

ПЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.403.415 посета
Тренутно на сајту: 636 посетилац(a)