Нема проглашења ванредне ситуације у Пријепољу, Бабић: Све је на грађанима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Нема проглашења ванредне ситуације у Пријепољу, Бабић: Све је на грађанима
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
03.11.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Епидемиолошка ситуација у Пријепољу и даље није повољна, међутим стање
Кризни штаб још увек неће проглашавати ванредну ситуацију у Пријепољу, фото: ГЗС

још увек није алармантно да би се увела ванредна ситуација, закључак је штаба за ванредне ситуације. Ипак, уколико се настави тренд раста броја новооболелих и током наредна два, три дана биће проглашена ванредна ситуација.

„Тренд јављања на преглед у ковид амбуланте је интензивнији од очекиваног, па смо имали ситуацију да се на први преглед јави од 37 до 44 лица у претходна четири дана. Бојим се да ће се овај тренд наставити уколико мере које су препоручене у циљу спречавања и сузбијања епидемије не буду довољно поштоване од стране грађана”, казао је на седници штаба за ванредне ситуације епидемиолог др Изет Ђурђевић.

Он је истакао да је јутрос у ковид бази Дома здравља било 13 позитивних Пријепољаца, а у протекла четири дана укупно 40 новоинфицираних, што у збиру од 19. октобра износи укупно 148 позитивних.

„Ако знамо да је од почетка епидемије укупан број инфицираних 381, онда је јасно да је у претходних 12 дана дошло до најбројнијег обољевања. Кумулативна инциденца за 12 дана је око 237, што у поређењу са другим општинама Пријепоље ставља у ред општина са најучесталијим обољевањем”, казао је др Ђурђевић.

Владмир Бабић председник општине Пријепоље рекао је након заседања Кризног штаба ове локалне самоуправе да је мишљење струке да је можда било време да се уведе ванредна ситуација, али већина је одлучила да се са том одлуком сачека до петка, надајући се нормализацији.

„Апелујемо на грађане да је све до њих, морају преузети одговорност за своје понашање да не би дошло до колапса здравственог система и како би се изборили да не уводимо ванредну ситуацију. Одлучили смо да ту одлуку померимо, јер повећан број је увек после викенда, зато што се тим данима не шаљу узорци на анализу. Поред мера које су уведене, као што су ограничење радног времена угоститељских објеката, више нас забрињава јавни превоз и превоз радника до већих привредних субјеката, тако да је наша препорука да се уведе више линија”, казао је Бабић.

Што се тиче контроле спровођења мера, председник Општине Пријепоље, истакао је да је велики број инспектора на терену али да су и њихова овлашћења лимитирана.

„Незадовољни смо ситуацијом испред ковид амбуланте, ту су велики редови, а поједини пацијенти се и враћају. Морамо се обратити Здравственом центру Ужице да нам помогну како финансијски тако и у изналажењу решења за чекаоницу, јер долазе хладнији дани и народ не може стајати напољу”, истакао је Бабић.

Тренутна епидемиолошка ситуација у згради Општинске управе, према његовим речима је стабилна.

„Једно лице има благе симптоме инфекције и то је под контролом. Преусмерили смо старије запослене на рад од куће, неки су на одмору, дезинфиковали смо објекат и повећали хигијенске мере, а маске и растојање се подразумева. Све што је у нашој моћи радимо”, закључио је он.

 

ГЗС

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE KORONA KRIZNI STAB VANREDNA SITUACIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.277.655 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)