Обрадовић: Пензија законско стечено право, Влада нема право да се меша 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Обрадовић: Пензија законско стечено право, Влада нема право да се меша
Trenutno na sajtu: 497       |       Podeli:
28.09.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Посланичка група Двери гласаће против доношења Закона о изменама и допунама ПИО фонда, из разлога што на њему

није испуњена најважнија ствар, а то је да се пензионерима врати оно што им је отето у протекле четири године важења закона”, изјавио је лидер Двери Бошко Обрадовић на конференцији за медије.

Обрадовић је рекао да када је пре четири године донет закон о привременом исплаћивању пензија, нико није могао да очекује да ће трајати оволико дуго.

,,Актуелна власт се очито определила да штеди на запосленима у јавном сектору и на пензионерима, којима је смањила плате и пензије, да тај буџет додатно допуни тако што ће повећати порезе, таксе и акцизе, што ће повећати порез на имовину и што ће имати највећу цену горива у Европи”, истакао је Обрадовић и додаје да је тиме извршена једна фискална консолидација.

,,Где су отишле те паре којим су грађани Србије на различите начине опљачкани, је једно велико питање. Да ли су отишле страним инвестицијама које долазе у Србију или су отишли јавним предузећима који бележе губитке, али у сваком случају грађани којима су одузете плате и пензије од тога нису имали користи”, казао је лидер Двери.

Бошко Обрадовић изјавио је да Влада Србије предлаже да се укине закон о привременој исплати плата и пензија, што сматра да је врло исправно, јер су се Двери за то годинама бориле.

,,Они ће вратити пензије на старо, али им неће вратити већ одузето и то је највећи проблем са предлогом закона”, рекао је Обрадовић и додао да треба новац да им се то врати па макар и у месечним ратама.

Он је указао и на други проблем закона, а то је да Влада поново брише одредбу да се пензије усклађују на годишњем нивоу са висинама трошкова живота.

,,Потпуно је бесмислено да Влада одређује висину пензија, јер је она уставно законски стечено имовинско право које нико не може да дира”, закључио је Обрадовић.

Одборник Двери Радмила Живковић изјавила је да су пензионери жртве власти која је према њеним речима, отела оно што су поштеним радом зарадили.

,,Врхунац свог лицемерја је кад нама пензионерима први човек државе каже да смо хероји. Прво нам узме паре, па нас потапше по рамену и каже да смо хероји, то једно са другим не иде никако”, рекла је Живковић и додала да очекују да им врате одузето.

,,Ми хоћемо да нам врате одузето, али не у том износу у којем су нам отели већ у износу увећаном за проценат инфлације и желимо да нам поднесу извештај за шта су новци потрошени”, изјавила је Живковић.

Она је навела да председник Вучић најавио да ће пензионерима да пошаље захвалницу уместо новца.

,,Нама пензионерима не треба његово писмо, нама треба новац за лекове, храну и грејање. Делотворније би било да тај новац што би потрошио на захвалнице, упути на породице болесне деце или самохраним мајкама и очевима”, закључила је Живковић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.168.197 посета
Тренутно на сајту: 498 посетилац(a)