У сред новембра родиле јагоде у Горњој Трнави 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У сред новембра родиле јагоде у Горњој Трнави
Trenutno na sajtu: 565       |       Podeli:
25.11.2022 | 0 коментар(а)



Топола – Зима полако куца на врата а на високим планинама већ се забелео први снег, међутим, у срцу Шумадије као да је лето. Иако се послови у пољу полако

приводе крају, вредни домаћини још убирају плодове са својих имања. Тако је Милорад Радосављевић из села Горња Трнава код Тополе ових дана набрао сочне плодове јагоде који се како каже, ни мало не разликују од оних првих кад стигну, чак шта више можда су и слађи.

„Не знам да ли је то слатко јер их нема пуно, углавном појели смо их у сласт и јако су били укусни. Дешавало се да до Петковице уберемо још по неки плод, али овако касно никада се није десило, тако да сам прилично био изненађен када сам их угледао“, каже за ТопПрес овај воћар из Трнаве.

Он истиче да се дуго година бави узгојем јагода и да на свом имању има 24 пластеника.

„Јагода захтева доста улагања, рада али је цена плодова солидна па има и зараде. Поред производње свежих плодова јагоде ми производимо и расад а сортимент је углавном новије и актуелније сорте које се лако пласирају на тржишту“, каже Милорад.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Jagode novembar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.415.084 посета
Тренутно на сајту: 566 посетилац(a)