Завршена изградња дечијег игралишта на Мегдану 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Завршена изградња дечијег игралишта на Мегдану
Trenutno na sajtu: 573       |       Podeli:
22.09.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - У оквиру Ужичког програма локалног партнерства „Удружимо се“, завршена је изградња

дечијег игралишта на Мегдану за коју су се грађани изјаснили гласањем преко апликације која је била постављена на сајту Града Ужица.

Према речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић изградња дечијег игралишта на Мегдану резултат је потребе суграђана да преуреде овај простор и да га прилагодне нашој деци.

„Садржај дечијег игралишта употпуњен је са мобилијаром који је постављен и надам се да ће деца овај простор максимално користити. Оно што желимо деци да поручимо је да се играју овде, да буду задовољни, срећни, али и да чувају овај простор, ово игралиште јер њихове маме и тате су учествовали у изградњи овог игралишта и направили заједно за све њих један посебан кутак за игру.“

„Данас смо видели да су деца већ кренула да користе игралиште и ми можемо да им поручимо да је наше највеће задовољство видети њихов осмех, срећу и да уживају у овом игралишту које су заједно са средствима њихових родитеља и града Ужица обезбедили и омогућили им да даље наставе овде да се играју,“ рекла је градоначелница.

Градоначелница је навела да су грађани у претходном периоду гласали за пројекте који су у Програму „Удружимо се“. Велики део њих се, према њеним речима, изјаснио да подржавају пројекат изградње дечијег игралишта на Мегдану, као и пројекат делимичне реконструкције Малог парка, где се такође радови приводе крају.

Вредност пројекта изградње дечијег игралишта на Мегдану је око пет милиона динара, од којих је 2,6 милиона динара годишња награда коју је Град Ужице добио од Министарства за државну управу и локалну самоуправу у области Транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе (пројекат Удружимо се у оквиру програма „Реформа пореза на имовину“ и РЕЛОФ-а, које финансира швајцарска Влада), затим 960.000 динара је од награде која је додељена Граду од Сталне конференције градова и општина из буџета програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који реализује Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS), а преостала средства су из буџета Града Ужица.

 Др Јелене Раковић Радивојевић, фото: сајт града Ужица

Члан Градског већа Миодраг Петковић захвалио се свим суграђанима који су узели учешће у пројекту „Удружимо се“ прошле године, за који је Ужице и добило ову награду.

„Донели смо и потребне одлуке и улазимо у реализацију нових 18 пројеката кроз концепт Ужички програм локалног партнерства „Удружимо се“. Нису то у финансијском и грађевинском смислу велики пројекти, али оно што је важно је да су пре свега жеља наших суграђана да у свом непосредном окружењу реализују пројекте који су њима значајни и који се реализују из средстава пореза на имовину који наши суграђани плаћају“, навео је Петковић.

„У овој години имамо планирано 13 милиона динара за 18 пројеката, 10 милиона динара је обезбеђено из градског буџета, а 3 милиона динара је обезбеђено из Програма „Реформа пореза на имовину“ који такође финансира Швајцарска влада. Ужички програм локалног партнерства „Удружимо се“ је добар пример на нивоу Србије и неке локалне самоуправе покушавају ове и следеће године да у својим срединама имплементирају сличан модел као што смо ми урадили у Ужицу. Кроз овај пројекат, али и све друге активности Градске управе препознали смо жеље и потребу наших суграђана за оваквим садржајима. Део тих активности реализујемо кроз Ужички програм локалног партнерства, прошле године смо имали 12 пројеката, ове године ћемо имати 18. За око две године реализоваћемо 30 малих идеја. Трудићемо се да, у складу са реалним финансијским могућностима, и други делови града добију овакве садржаје“, истакао је Петковић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice megdan igraliste gradnja zavrsetak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.103.621 посета
Тренутно на сајту: 572 посетилац(a)