Нешић: Наставља се реализација најзначајнијих инфраструктурних пројеката 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Нешић: Наставља се реализација најзначајнијих инфраструктурних пројеката
Trenutno na sajtu: 510       |       Podeli:
22.04.2019 | 0 коментар(а)



Ужице – Град Ужице је један од финансијских најстабилнијих градова у Србији и највећи проблем је што нема
Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић, фото: РИНА

довољно фирми које могу да испрате потребе у смислу извођења радова за интервенције и инвестиције које имамо на располагању, рекао је за РИНУ заменик градоначелника Ужица Немања Нешић.

Он наводи да за разлику од пре пар година, са буџетом од скоро три милиона евра имају позитивну околност да реализују велики број пројектака који се финансирају у партнерству са Министарством.

,,У Ужицу сада можете да видите одређене радове који се тичу унапређења путне и комуналне инфраструктуре. У Крчагову ускоро креће инвестиција вредна око 60 милиона динара, а то је завршетак кишне канализације у делу улице Милоша Обреновића, Карађорђеве и Хероја Јерковића. Радови на кишној канализацији су врло скупа инвестиција, када морате у старту да инвестирате, али је дугорочно решење које је исплативо, јер доприноси јефтинијем одржавању путне инфраструктуре и дуже траје коловозни застор. Та инвестиција ће се ове године успешно привести крају”, рекао је Нешић додајући да ће ове године бити реализована инвестиција вредности 20 милиона динара у Бањичкој улици.

,,Једна од главних инвестиција које ће ове године бити реализована је изградња кружног тока код Музеја, која је иначе, најважнија раскрсница у граду. Ми се сада трудимо и покушавамо да некако на прави начин искординирамо активности како би издавање грађевинске дозволе и увођење извођача у посао се поклопио са месецима јул и август, када је најмања фреквенција саобраћаја да би се управо у тим месецима изводили радови. Наравно, као и свих ових година, између 2.5 и 3 милиона евра ће бити додатно инвестирано у улагање у путну инфраструктуру у сеоским и градским месним заједницама”, изјавио је Нешић и додао да ће наставити са инвестицијама за решавање фекалне и кишне канализације у граду, као и да ће ове године седам села добити водоводну мрежу.

Заменик градоначелника истиче да треба да отпочну радови на државном путу између Ужица и Сушице.

,,Радови на државном путу у правцу Златибора ускоро треба да почну. То је огроман посао који држава финансира и који је вредан 1.6 милијарди динара. Биће доста саобраћајних гужви, али ја имам утисак да када грађани виде да су градилишта на све стране, да се гради и да се унапређује инфраструктура, мислим да ће њихово стрпљење бити на вишем нивоу и да су они спремни да истрпе оно што је просто незаобилазно, а то су застој и чекања”, истиче Нешић.

Он напомиње да се наставља са амбијенталним уређењем центра града које је започето пре две године.

,,Прошле године смо радили реконструкцију тротоара на потезу од пијаце до Робне куће. Настављамо са радовима на пешачком коридору који треба да буде урађен као у најразвијенијим европским градовима и то треба да да један нови дух и амбијент самог града Ужица и живота у њему. Такође, морам да напоменем да ове године, надам се, улазимо у другу и трећу фазу реконструкције зелене пијаце. То је такође инвестиција вредна близу милион еура. Дуго година продавци и купци су функционисали у веома неусловним околностима. Велики део пијаца ће бити затвореног типа, а онај део који до сада није био покривен, биће, тако да ће и тај део попримити неке своје лепше обрисе”, закључује Нешић.

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.169.229 посета
Тренутно на сајту: 511 посетилац(a)