Хаос у Собрању, осморо повређених 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Хаос у Собрању, осморо повређених
Trenutno na sajtu: 322       |       Podeli:
27.04.2017 | 0 коментар(а)



Најмање осам особа повређено пошто је маса присталица ВМРО-ДПМНЕ упала у македонски парламент - Собрање.



Нереди почели након што је гласовима социјалдемократа и албанских партија Талат Џафери изабран за председника Собрања – уз бурно негодовање посланика ВМРО-ДПМНЕ. Међу повређенима лидер СДСМ-а Зоран Заев. Тешке повреде задобио је албански посланик Зијадин Села.

21.45 – Македонска полиција шаље појачање у Собрање. Председник Македоније Ђорђе Иванов најавио хитну прес-конференцију.

21.35 – Укупно осам особа повређено, од којих је теже повреде задобио Зијадин Села из Алијансе за Албанце, који није животно угрожен.

21.20 - Ситуација у Собрању ескалирала због певања албанске химне, каже за Спутњик лидер Демократске партије Срба Иван Стоилковић.

20.58 - Четворица посланика повређена су у сукобима пре него што су специјалци зауставили масу пред улазом у Собрање. Нападнуто је неколико новинарских екипа.

20.40 - Амбасадор Европске уније позвао грађане Македоније да смире страсти, после излива насиља у парламенту. Лидер ВМРО-ДПМНЕ, путем Фејсбука, такође позвао на уздржаност.

20.20 - Организација "За заједничку Македонију", блиска ВМРО-ДПМНЕ, позвала присталице из свих делова Македоније да дођу пред зграду Собрања, јавља скопска телевизија Сител.

20.16 - У нередима у Собрању теже је повређен посланик Алијансе за Албанце, Зијадин Села, јавља скопски портал А1он.

20.11 - У Собрању влада потпуни хаос, јављају македонски медији. Посланици се преко ограде спуштају са галерије.

19.49 - Маскиране особе упале у Собрање. Разбијене главе лидеру СДСМ-а Зорану Заеву и посланику те странке Дамјану Манчевском.

19.25 - Присталице покрета "За заједничку Македонију" упале у зграду Собрања.

Присталице ВМРО-ДПМНЕ упале су у македонски парламент, Собрање, недуго пошто су социјалдемократе и албанске партије изабрале Талата Џаферија за новог председника парламента.

Избор Џаферија, некадашњег команданта Ослободилачке националне армије, изазвао је револт присталица ВМРО-ДПМНЕ, које су упале у зграду Собрања и повредиле лидера СДСМ-а Зорана Заева и посланика Дамјана Манчевског.

Одмах после избора Џаферија за председника парламента, посланици ВМРО-ДПМНЕ су почели да узвикују: "Ово је пуч", док се испред зграде налази велики број присталица те странке.

Демонстранти су дошли до улаза у зграду парламента недуго пошто је високи званичник ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски оптужио лидера СДСМ-а Зорана Заева да "ствара паралелну већину" у Собрању.

Посланици СДСМ-а Зорана Заева и странке македонских Албанаца ДУИ остали су у сали, где се и даље налазе као и посланици ВМРО-ДПМНЕ.

Агенције




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.126.120 посета
Тренутно на сајту: 322 посетилац(a)