Милион динара за пројекте Културног центра 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Милион динара за пројекте Културног центра
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
15.05.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Министарство културе и информисања Републике Србије помоћи ће реализацију

пројекта Културног центра Горњи Милановац са милион динара, који ће бити реализован до краја године.

За реализацију друге фазе 14. Међународног бијенала уметности минијатуре опредељено је 400.000 динара. Док ће Министарство са 300.000 динара помоћи реализацију Шесте филмске колоније „Кратка форма“ заједно са Петим фестивалом дечијих филмских остварења. Исти износ опредељен је и за реализацију Путујуће изложбе Дечјег Минијатурног бијенала 7.

Пројектом је предвиђено да ова изложба буде представљена у неколико градова Србије.

,,Пројекте Културног центра, Министарство културе и информисања је и ове године позитивно оценило", рекао је Драган Арсић, директор Установе и додао да ће успешном реализацијом ових пројеката, за које се већ сада може рећи да ће привући велику пажњу, не само домаће, већ и међународне јавности, Културни центар потврдити статус престижне институције културе у овом делу Србије.

,,У прилог томе говори и податак да је Установа у претходна четири месеца, самостално или у сарадњи са другим институцијама културе реализовала 166 програма које је видело око 42.000 посетилаца", рекао је Арсић.

Иначе, Министарство културе и информисања ове године преко конкурса „Градови у фокусу“ са 4 милиона динара подржало је пројекат Културног центра за набавку биоскопске 3Д опреме.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.144.581 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)