Плато изнад градске рупе украс града 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Плато изнад градске рупе украс града
Trenutno na sajtu: 359       |       Podeli:
03.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Плато изнад Градске рупе је у потпуности реконструисан, а у самом средишту налази

се фонтана коју краси статуа “Девојчица” Оскара Бербеље. Ово вредно уметничко дело је 1959. године постављено испред главне поште, али је на жалост пре 15 година од стране хулигана оштећено и уништено.

“Међутим, у току ове године успели смо да је реконструишемо и за нешто мање од 900 000 динара да је овде поставимо као део фонтане”, казао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Он је истакао да је вредност изведених радова са ПДВ 23 милиона динара, а извођач радова је чачанска фирма Вибет.

“Реконструисано је око 2, 300 метара квадратних простора, са 1, 5 метара квадратних изолације, што је веома важно за све локале у градској рупи јер то њима практично представља кров. Они су сада безбедни, све електроинсталације као и телекомуникационе и водоводне су такође заштићене од атмосферске воде”, рекао је градоначелник.

Фото: Глас западне Србије

Према његовим речима мобилијар, клупе, нова расвета и жардињере са цвећем постали су део градског шеталишта, а следеће године радиће се нова целина од шеталишта ка градској библиотеци.

“Градску рупу ћемо реконструисати и добити комплетно функционалан центар града”, закључио је први човек града на Морави.

Градоначелник је нагласио да је плато званично отворен данас на међународни Дан инвалида јер је особама са инвалидидтетом сада омогућено да са две стране дођу до овог платоа.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak plato rekonstrukcija gradska rupa

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.471.984 посета
Тренутно на сајту: 360 посетилац(a)