Радојевић: Јавна набавка идеална прилика за манипулацију народним новцем 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Радојевић: Јавна набавка идеална прилика за манипулацију народним новцем
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
03.10.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Закон о јавним набавкама даје неограничене могућности за корупцију, мишљења
Др Александар Радојевић и Виолета Марковић на КЗН, Фото: ГЗС

је председник ГрО Народне странке др Александар Радојевић, јер како је рекао дозвољава оном ко ради јавну набавку да се “размахне” и да “рецимо реконструише београдски Трг Републике за 10 милиона евра, или да један километар гондоле кошта чак 15 милиона евра”.

Др Радојевић је такође казао да корупција постоји на свим нивоима и да је нарочито изражена у здравству.

“Недавно је ДРИ издала извештај о пословању чачанске Опште болнице у коме се каже да се мишљење исказује са резервом, што значи да постоје значајна кршења закона и недостаци у овој институцији. По резимеу ревизорског извештаја се види да су приходе и расходе евидентирали на погрешним економским класификацијама у износу од скоро 18 милиона динара и да су исказали потраживања за која не поседују рачуноводствену документацију. Такође то се односи и на обавезе према запосленима где су погрешно обрачунати додци на време проведено на раду за 16, 5 милиона динара”, тврди председник ГрО Народне странке.

Према његовим речима корупција је оно што највише кочи напредак у друштву.

“Народна странка ће инсистирати на сасецању корупције колико год да је то тешко, а знамо да ће највећи проблем бити баш у републичким институцијама и локалним самоуправама”, закључио је др Радојевић.

Др Радојевић је такође на данашњој конференцији за медије истакао да је постојање суфицита у буџету добро, али сматра да тај новац неће бити правилно распоређен.

“Зар је требало на прво место ставити повећање плата здравственим радницима који одлазе и наставиће да одлазе и поред овог повећања, а да у исто време недостаје много медицинског кадра? Зар није приоритет лечење деце оболеле од рака, или ће се и даље лечити путем СМС порука? Да ли Влада размишља да би пре свих у овој земљи требало да се лече деца оболела од малигних болести, као и да морају бити финансијски и здравствено збринута колико год да лечење кошта и траје”, питао је он.

Потпредседница Градског одбора Народне странке Виолета Марковић је истакла да у Чачку нема назнака о усвајању антикорупцијског плана.

“Обавеза сваке локалне самоуправе је била да до 30. јуна 2017. године усвоји локални антикорупцијски план и да након тога формира и локални антикорупцијски форум који би био састављен од независих стручњака, који би пратили рад локалне самоуправе. Око 50 посто градова и општина у Србији је то урадило а Чачак није међу њима. То нас опет доводи до корупције, јер даје могућност бројних манипулација када су јавне набавке у питању, као и многе друге ствари”, казала је Марковић.

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak radojevic kzn korupcoja narodna stranka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.377.294 посета
Тренутно на сајту: 347 посетилац(a)