Патријарх Иринеј: „Ја сам Чачанин не дам се лако” 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Патријарх Иринеј: „Ја сам Чачанин не дам се лако”
Trenutno na sajtu: 437       |       Podeli:
17.11.2020 | 0 коментар(а)



Патријарх српски Иринеј (90), који је инфициран коронавирусом, током викенда је био у критичном стању услед погоршања хроничне срчане слабости,
Патријарх Иринеј, фото: ГЗС

 због чега су се лекари малтене борили да му спасу живот, његово стање се потпуно стабилизовало и он се јуче осећао много боље.

Након терапије коју му је преписао конзилијум најбољих лекара, отклоњене су срчане тегобе, а сви витални параметри враћени су у нормалу, па тако патријарх сада нормално једе, а може самостално да устане из кревета и прошета по соби. Поглавар СПЦ јуче није имао повишену температуру, а притисак му је био око 120 са 70, што је и више него добро за човека његових година.


Како откривају извори из војне ковид болнице „Карабурма“, у којој се патријарх лечи, он се и током здравствене кризе држао веома добро и чак се трудио да утеши лекаре у моментима када је примећивао забринутост на њиховим лицима због његових срчаних проблема.

„Они су страховали да ће стање постајати све горе, нарочито због стента који је Његовој светости уграђен још пре 15 година, па су позвали и лекаре из Сремске Каменице, који су му и уградили тај стент, да хитно дођу у Београд. Патријарх је, видевши све већу панику и како се број лекара око њега повећава, покушавао да их умири речима: ’Не заборавите да сам ја Чачанин, ми се не предајемо тако лако’, и то је свима било веома симпатично”, прича извор.

Он нам је испричао и да је Иринеј јуче био веома добро расположен, да је тражио да му се донесе дневна штампа како би се информисао и да је своје сараднике телефоном испитивао шта се дешава у Храму Светог Саве и како теку финални радови.

У недељу је, за разлику од јуче, наводи исти извор, патријарх био много лошије воље и био је веома тужан.

„Била је годишњица смрти патријарха Павла, његовог пријатеља, кога је много волео и ценио, а он први пут није био у прилици да служи помен. То је понављао цео дан и такође је рекао да му је криво што су се верници баш на тај дан узнемирили због њега јер је требало само да се присећају колико је био велик патријарх Павле”, испричао је наш извор.

Да је патријарх добро, потврдили су јуче у СПЦ.

„Патријарх српски Иринеј је добро, његово здравствено стање је стабилно”, речено је јуче у кабинету Његове светости.

Владика Стефан: Добиће и ову битку

Владика Стефан Шарић, који је викарни епископ патријарха, по његовим благослову јуче је служио литургију у Цркви Светог Ђорђа и поручио верницима да могу да буду спокојни.

„Сада нема разлога за бригу, а о свим могућим променама, које ће надам се бити набоље, СПЦ ће обавестити вернике и јавност. Још једном, Црква и верници се захваљују тиму врхунских лекара који брину о нашем патријарху и надамо се да ће он и ову битку, као и многе раније, добити”, рекао је владика.

Ало / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


patrijarh irinej stanje korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.509.946 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)