и стигао до приче која га прати кроз устаничко село: најбољи свадбарски купус у Чачку је у кафани „Код синовца” коју држи Љубо. Гости, у нашем наречју, кажу да је та ћаса „као Богојављење”.
Одмах поред моста са љубићке стране Петровић држи своју крчму у којој се друже мештани, стари и млади, и широка срца показује шта се ту справља.
Љубисав Петровић у свом локалу у Љубићу, фото ГЗС
„Свадбарски купус је специјалитет који постоји само у Србији и нигде више. Мало се машћу обложи лонац, подложи се ватра са свих страна света и ређају ђаконије. Кисели купус, од сваког меса по нешто, сланина је обавезна, зачини такође, али нешто навек остаје тајна. Слаб је мајстор који све исприча новинарима” - каже Љубисав Петровић за Глас западне Србије.
На зиду свог локала с поносом држи диплому најбољег кувара на „Купусијади” у Мрчајевцима 2015. и огромну историју овог борбеног села, исписаног главом научника и урамљеном руком стаклоресца.
Љубисав Петровић у свом локалу у Љубићу, фото ГЗС
Ово је путоказ за домороце да сазнају ко су и шта су, и да пробају свадбарски купус од којег у Чачку бољег нема.
ГЗС