Седмодневни боравак деце са КиМ на на Тари 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Седмодневни боравак деце са КиМ на на Тари
Trenutno na sajtu: 505       |       Podeli:
13.01.2022 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Канцеларија за Косово и Метохију је у сарадњи са Градом Београдом и Центром

дечијих летовалишта Београд, организовала седмодневни боравак на Тари за 200 деце из социјално угрожених породица са поростора Косова и Метохије.

Малишани ће бити подељени у две групе а прва група је данас допутовала у Митровац на Тари. Осим богатог садржаја током боравка и низа спортско - рекреативних и едукативно - забавних активности, деци ће бити обезбеђена и бесплатна школа скијања, а обезбеђена им је и опрема у виду зимских јакни и обуће за снег.

Овим путовањем обухваћена су деца школског узраста од трећег до шестог разреда из Грачанице, Доње Брњице, Угљара, Кузмина, Сушице, Лапљег села, Доње Гуштерице, Лепине, Липљана и Косовске Митровице.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов дочекала је на Тари прву групу деце и том приликом истакла важност оваквих акција за наше најмлађе са Космета.

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

„Свесни смо да наша деца на Косову и Метохији живе и одрастају у специфичним условима, због чега се трудимо да им оплеменимо слободно време. Многи од ових малишана никада нису била на планини и зато смо желели да им ово буде распуст за памћење. Важно је и да се наша деца са КиМ повежу и са својим вршњацима из централне Србије, да створе пријатељства и трајне везе, а ми ћемо им као Канцеларија за КиМ увек бити подршка”, каже Миладинов.

Она је посебно истакла и задовољство због чињенице да Канцеларија континуирано организује рекреативна путовања за децу из социјално угрожених породица са простора Косова и Метохије.

„Само током прошле године, Канцеларија за КиМ је са својим партнерима организовала путовања за укупно 360 деце из јужне српске покрајине и ове године ћемо наставити са истим активностима” , наводи Миладинов.

 

Канцеларија за Косово и Метохију / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bajina basta tara deca boravak kosovo metohija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.413.468 посета
Тренутно на сајту: 506 посетилац(a)