Због вишеструког повећања цена енергената, грађевинског материјала и опреме ЈКП „Биоктош” затражило повећање цена услуга 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Због вишеструког повећања цена енергената, грађевинског материјала и опреме ЈКП „Биоктош” затражило повећање цена услуга
Trenutno na sajtu: 350       |       Podeli:
25.10.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - ЈКП „Биоктош” затражило је од Градског већа сагласност за повећање цена одређених

услуга које пружа грађанима. То ће, по речима Срђана Недељковића члана Градског већа за јавна предузећа, уколико сагласност буде дата, бити минимално поскупљење у делу који се односи на одвожење отпада и погребне услуге, наводи се на сајту града Ужица.

„У претходном периоду ЈКП ’Биоктош’ пословало је позитивно и поред бројних реализованих инвестиција. Значајна средства уложена су у реконструкцију пијаца, завршена је друга зграда у којој ће продавци са Робне пијаце ’Међај’ која је у међувремену затворена, моћи да продају своје производе. У наредном периоду планира се наткривање целокупне Зелене пијаце ’Липа’, чиме ће Ужице добити модерну и уређену пијацу са бројним пратећим садржајима. Упоредо са тим, у циљу што чистијег града, бржег и ефекаснијег одвожења отпада набавили смо нову опрему, контејнере, камионе, чистаче”, казао је Недељковић..

Он је истакао да треба имати у виду и да цене изношење смећа нису мењане од јула 2018. године, основних погребних услуга од 2013. године, а споредних погребних услуга од 2016. године, иако је од тада до данас неколико пута увећавана цена грађевинског материја, горива, и осталих инпута који се користе.

Срђан Недељковић, члан Градског већа за јавна предузећа, фото: сајт града Ужица

„Због свега наведеног ЈКП ’Биоктош’ принуђено је да од Градског већа затражи повећање цена за одређене услуге као што су изношења смећа и погребне услуге. Ипак наши суграђани не морају да брину јер у то неће бити драстично повећање. На примеру стана од 60 метара квадратних увећање ће износити око 120 до 130 динара”, рекао је Недељковић.

Нова цена, уколико буде усвојена важиће од 1. новембра, а надлежни обећавају да ће учинити све да квалитет комуналних услуга у наредном периоду буде на вишем нивоу и да се у сарадњи са грађанима учини све да град буде чистији и лепши.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice poskupljenje usluge jkp bioktos

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.465.475 посета
Тренутно на сајту: 351 посетилац(a)