Породици Јовановић из Опаљеника остварен сан: Уз помоћ добрих људи уселили су се у нову кућу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Породици Јовановић из Опаљеника остварен сан: Уз помоћ добрих људи уселили су се у нову кућу
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
16.11.2020 | 1 коментар(а)



Ивањица - Породица Јовановић из ивањичког села Опаљеник, захваљујући људима великог срца,
Фото: ГЗС

уселили су се у нову кућу. Данијела, Милош и Давид остали су без мајке, тугу за њом у њиховим душама нико не може угасити, али овај гест добрих људи вратио је веру у боље сутра.


„Нека овај кључ буде завет теби и твојој деци, када одрасту и постану своји људи, да се сете да можда неком треба помоћ и да знају да колико буду могли увек треба да прискоче својим пријатељима у невољи. Успели смо захваљујући добрим људима и донаторима, који су се јавили из целе Србије да вам помогнемо. Са наше стране урадили смо све што је било потребно да имате кров над главом а деца да одрастају у условима достојних човека.


Захвалан сам свима који су градњу куће помогли у било ком облику, али ипак морам да издвојим људе који су пресудно утицали да се уселите у свој дом. То су пре свега грађевинари, Миломир Ђоковић који је кућу саградио из темеља, затим лимари, они који су инсталирали грејање али хоћу да наведем јадан пример, човека који је на адресу општине послао телевизиор, јер није знао вашу адресу. Данас је тај телевизор у вашем дневном боравку који је испуњен намештајем купљеним од средстава уплаћених на рачун", рекао је Момчило Митровић, председник општине Ивањица.


Док су њихови вршњаци маштали о скупим телефонима, рачунарима и добрим забавама, мали Јовановићи сањали су кревет, топлу гардеробу, воду и купатило...

Драгоман Петровић председник МЗ Опаљеник, фото: ГЗС


„Много сам се ангажовао, али кад сам започео, био сам искрено уплашен, али уз помоћ председника општине, тадашњег заменика те захваљујући њему успели смо да изградимо кућу Јовановићима", казао је Драгоман Петровић председник МЗ Опаљеник.


Он је додао да су захвални свима који су помогли и онима који су дали 500 динара и ономе ко је дао 5000 евра.


„Ову градњу смо започели због Момчилове жене, која је страдала са степеница, и том приликом сломила кичму, знали смо да ће остати непокретна, али смо се надали да ће преживети, жао ми је штом није са нама да види где јој деца остају. Иначе, овде је био малињак и нико није веровао да се изградити кућа", појаснио је Петровић.
Удружење грађана „За боље село Брезова" је дало свој текући рачун због брзине и сигурности прикупљања средстава.

 

Удружења грађана „За боље село Брезова", фото: ГЗС

„Акцију смо покренули ове године на летњи Аранђеловдан, када су у цркву на службу дошли председник Месне заједнице и Момчило отац малих Јовановића. Они су том приликом потражили помоћ од свештеника, ту сам и ја била присутна и спонтано смо се договорили да одмах покренемо акцију и новац је ненадано почео да пристиже", рекли су испред Удружења грађана „За боље село Брезова".

Миломир Ђоковић, извођач радова, фото ГЗС

Миломир Ђоковић, извођач радова каже да је ово трећа кућа коју ради на овај начин.
„Урадили смо чувену ивањичку монтажну кућу, која је довољно топла и удобна, мења 45 центиметара цигланог зида што се тиче топлоте, од 62 квадрата, две собе, купатило, тераса, изолација, овде су снегови", казао је Миломир Ђоковић, извођач радова.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


jovanovici kuca pomoc

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Ivanjica

    Bravo ekipo!!!!!



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.130.069 посета
    Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)