Протерајте српску војску из Санџака 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Протерајте српску војску из Санџака
Trenutno na sajtu: 447       |       Podeli:
07.11.2017 | 0 коментар(а)



Председник Бошњачког националног већа (БНВ) Сулејман Угљанин тражи да власти Србије и Европске

уније заједнички и што пре одреде датум "за успостављање европских безбедносних снага у Санџаку" као и датум "за повлачење српске полиције, српске војске и српских тајних служби са територије Санџака".

"Српска војска, српска полиција, српско правосуђе и српска тајна полиција у Санџаку се понашају монструмски и непријатељски према Бошњацима и цивилном становништву, одговорне су за многе злочине, почев од Штрбаца и Сјеверина до недавног "хладнокрвног и бруталног" убиства младића у Тутину. То су српски, четнички, фашистички и руски пијуни који би да протерају све што им Русија нареди како у Санџаку не би остао ниједан Бошњак, ниједан Албанац, ниједан нормалан Србин или Црногорац. Санџак треба да буде територија са специјалним статусом под заштитом Уједињених нација, видимо се у аутономији", поручује лидер БНВ.

Угљанин је још рекао да председник Србије Александар Вучић споразум о разграничењу са БиХ може да потпише само за део границе низ Дрину до Прибоја, а за даље су, како је нагласио, надлежни органи Санџака.

Угљанин се поново позивао на илегални референдум из 1991. године када су се, како је нагласио, грађани Санџака изјаснили за потпуну политичку и територијалну аутономију са правом прикључења једној од суверених република. Властима у Београду, Вашингтону и Бриселу је поручио да референдум озбиљно треба да узму у обзир.

Угљаниново призивање страних трупа и отворени позив на сецесију изазвао је бурне реакције у Санџаку и целој Србији. Најоштрија реакција стигла је од Јахије Фехратовића, блиског сарадника Муамера Зукорлића.

"Већина Бошњака у Санџаку не подржава Угљанинове захтеве, убеђен сам да их не подржавају ни сви већници са његове листе. Угљанин нема право да у име Бошњака износи ставове који су погубни за све нас. Сулејман Угљанин износи личне ставове који представљају његов хир и жељу да буде у центру пажње и да обезбеди себи медијског простора",  тврди Фехратовић.

Он додаје да, кад је Угљанин на власти, односно када је министар у Влади Србије, прича како права Бошњака никада нису била боља, а Санџак никада није имао бољи статус. Међутим, када Угљанин, као сада, није део власти, тада су права Бошњака угрожена, тада тврди да смо најугроженији народ и тражи отцепљење Санџака. Министар одбране Александар Вулин је поручио да се војска неће повући из Санџака и да нема разлога за бригу, јер Угљанин нема ни присталица ни снаге да озбиљније угрози овај део Србије.

Доктор манипулације

Муамер Зукорлић, посланик БНВ, каже да Угљанинове речи нису ништа ново.

"Бошњацима је потребна нормална политика коју ми преферирамо и која ће решити проблеме у Санџаку. Стварни проблеми се тренутно игноришу", рекао је Зукорлић, додајући да је Угљанин докторирао манипулацију.


Вести онлајн




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.418 посета
Тренутно на сајту: 447 посетилац(a)