Наложено рушење висећег моста који је некада спајао села Дљин и Тучково а сада је руина 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Наложено рушење висећег моста који је некада спајао села Дљин и Тучково а сада је руина
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
22.11.2022 | 0 коментар(а)



Лучани - Прошло је више од месец дана кад је на висећем мосту у Овчар Бањи сошло до трагедије,



а након тога под лупу су стављени сви висећи мостови на овом подручју. Након извештаја са терена мост који је већ десет година ван употробе, а спајао је је села Дљин и Тучково сада ће бити срушен. Грађевинска инспекција издала је овај налог, са образложењем да је за овакве мостове најбоље решење њихово рушење јер би било који покушај прелаза, евентуално од стране неког авантуристе жељног доказивања могао бити кобан.

„Мост је ван употребе неких десет година. На самом мосту се може видети да је дотрајао и да нема приступних степеница, да је газиште које је служило за прелазак преко моста већ пропало. Сматрам да овај мост треба порушити јер нема ни безбедну излазну страну”, изјавио је за РИНУ грађевински иснпектор Зоран Крљанчевић.

Грађевински иснпектор Зоран Крљанчевић, Фото: РИНА

Он додаје да без обзира на видно лоше стање и опасност која прети, има оних који се осмеле на прелаз преко овог али и других оштећених висећих мостова, оглушујући се о истакнуте забране и упозоравајуће табле.

„Људи који прелазе преко мостова, да ли то била омладина која се такмичи желећи неки изазов и као некакво доказивање, морају знати да може доћи до повреда, кобних и трагичних завршетака”, истакао је он.

Ипак, грађани ове драгачевске општине подељеног су мишљења да ли овај мост који је у фази распадања, треба обновити или трајно сруштити.

Фото: РИНА

„Лако је нешто срушити, треба сачувати и обнављати, сви знамо када су мостови у питању да они спајају не само две тачке већ и људе. Са друге стране можда је боље спречити на време а не лечити ране, да не би дошло до неке трагедије као у Овчар Бањи”, поручују Драгачевци.

Поред моста у Лучанима, још седам мостова предвиђено је за рушење у местима Велико Градиште, Лесковац, Куршумлији и четири у Зајечару.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LUCANI MOST RUSENJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.343.061 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)