Ребаланс убрзава пројекте, у вртићима места за још 216 малишана 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ребаланс убрзава пројекте, у вртићима места за још 216 малишана
Trenutno na sajtu: 573       |       Podeli:
24.08.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Чланови Градског већа усвојили су на данашњој седници измене и допуне одлуке о буџету за ову годину.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, изјавио је да су се на овај начин стекли услови за ефикаснији наставак започетих и планираних пројеката.

"Када је реч о изградњи фискултурне сале између школе "1. новембар" и установе "Зрачак", град има обавезу да овим ребалансом обезбеди 46 милиона динара како би пројекат био завршен и да би министарство расписало тендер за извођење", објаснио је Тодоровић.

Он каже да град и држава треба да издвоје по 31 милиона динара за другу и трећу фазу сервисне саобраћајнице у Индустријској зони Прељина.

"За реконструкцију вртића Полетарац из буџета града биће издвојено 19 милиона, док ће из републичког буџета бити опредељено 13 милиона динара. Доста средстава опредељено је и за зимско одржавање јавних површина", рекао је Тодоровић, додајући да су за медије опредељена додатна четири милиона јер је на конкурс пристигло, како је рекао доста добрих пријеката.

Према његовим речима, за првих шест месеци остварено је 45 милиона динара више прихода од пореза на зараде, изразивши очекивање да ће се тај тренд наставити.

"Имамо доста потраживања, почев од такси пореза на имовину, доста дугују и фирме које су у стечају или реструктурирању и надам се да ћемо успети да нешто наплатимо и од њих", нагласио је Тодоровић.

Већници су усвојили предлог, којим се отвара могућност да две предшколске установе "Радост" и "Моје Детињство", чији је основач град, по другом конкурсу упишу још 216 малишана.

"У првом кругу је уписано 3.056 малишана у две предшколске установе и 792 у приватним вртићима. На тај начин у вртићима ће бити смештено више од 4.000 деце", изјавио је Тодоровић.

Он каже да је до краја године опредељено још 55 милиона динара за родитеље који су претплатили вртиће ранијих година, додајући да ће на крају та цифра износити око 160 милиона.

Тодоровић каже да је Влада Србије, на седници одржаној у уторак, донела решење о преносу инвеститорских права кад је реч о радовима на реконструкцији ангио сале и породилишта у Општој болници Чачак.

"Мислим да су наджени у болници расписали јавни позив за истовремено извођење радова у ангио сали и породилишту. План је да ангио сала буде у простору где је сада служба за трансфузију. Очекујемо да све буде завршено до краја године", закључио је Тодоровић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.456.766 посета
Тренутно на сајту: 574 посетилац(a)