Одушевио публику: Дванаестогодишњи Јовица Васић апсолутни победник на такмичењу виолиниста 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Одушевио публику: Дванаестогодишњи Јовица Васић апсолутни победник на такмичењу виолиниста
Trenutno na sajtu: 351       |       Podeli:
28.08.2017 | 0 коментар(а)



Љиг – Синоћ је у Моравцима код Љига завршен такмичарски део манифестације “Моравачко ћемане”



у којој је наступио 21 виолиниста.

Једногласном одлуком жирија победу је однео дванаестогодишњи Јовица Васић који је музицирањем на виолини одушевио публику.

Председник жирија “Моравачко ћемане” Драган Батавељић навео је да је жири има веома одговоран посао.

,,Победника је требало прогласити у три категорије. У првој смо то урадили веома лако и одлучили се за Јовицу Васића из Пиромана унука Боје Пироманца, у другој је то био Далибор Јовановић из места Наномир код Мионице. У трећој категорији где су били учесници од 16 година па навише имали смо велику борбу”, рекао је Батавељић.

Он је додао да су имали и додатно такмичење између неколико момака како би дошли до најбољих.

“Међутим, жири је био једногласан да то буде Јовица Васић без обзира што има само 12 година, а да смо били управу најбољи доказ су овације публике након проглашења победника.

Пред тим малишаном сигурно је велика будућност”, казао је Батавељић.

Поред професора др. Драгана Батавељића жири је чинила и Дубравка Лонцовић професор музике, Милан Симић композитор и певач, Раде Стојановић-Труман и Михајло Каљевић виолинисти.

Иначе, виолина је у село Моравце на само пар километара од Љига привукла више хиљада посетилаца протеклог викенда који су уживали уз звуке овог популарног инструмента. Занимљиво је да само ово и још два суседна села имају преко 150 виолиниста а по свему судећи биће их још будући да пристижу млађе генерације које већ са 12 и 15 година се озбиљно баве овом врстом музике.

Локалне власти у Љигу би свакако требало да се укључе у организацију ове манифестације која без сумње може за коју годину бити од велике користи мештанима овог краја попут драгачевског Сабора трубача.

,,Спреман сам да разговарам са свима како би овај фестивал не само сачували већ и унапредили. Овде је у суботу и јуче продефиловало преко 5.000 љубитеља виолине. Удружење `Моје огњиште` и ја смо све сами инсфинансирали али је питање до када ћемо издржати. Велику помоћ овог пута пружио нам је Драгиша Симић председник Удружење за чување традиције ”, казао је председник удружења “Моје огњиште” Сретен Савић у изјави за Глас западне Србије.

Глас западне Србије

Жири манифестације Моравачко ћемане, фото: Глас западне Србије

 

Вредна виолина као прва награда, фото: Глас западне Србије

 

Победници такмичења "Моравачко ћемане" 2017. године, фото: Глас западне Србије

 

Такмичење виолиниста на Моравачком ћеманету, фото: Глас западне Србије

 

 

Наступ прошлогодишњег победника, фото: Глас западне Србије

 

Атмосфера са такмичења, фото: Глас западне Србије

 

Атмосфера са такмичења, фото: Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.117 посета
Тренутно на сајту: 350 посетилац(a)