Необичан дерби у Горњој Горевници: Плавуше и црнке поново одмериле снаге у фудбалу 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Необичан дерби у Горњој Горевници: Плавуше и црнке поново одмериле снаге у фудбалу
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
28.06.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Ако се питате по чему је Чачак јединствен у Србији, фудбал је последња ствар која
Плавуше и црнке поново одмериле снаге на фудбалском терену, Фото:РИНА

ће вам пасти напамет, али управо у селу Горња Горевница сваког јуна одржава се најзанимљивија утакмица и то посебан дерби између црнки и плавуша. На трибинама мужеви, деца и свекрве. Свако навија за маму из своје породице. Често се могло чути и оно чувено „уа судија“, али ипак борба је била фер, а фудбалерке виспрене и спремне за много трчања и голова, преноси агенција РИНА.

 

„Није лако судити женама. Глава је у торби. Ове године смо ипак можда више на страни црних мама, јер су плавуше већ неколико пута однеле победу“, рекао је кроз осмех судија Милун Јовановић и отрчао да раздвоји гурку на терену.

Необични женски дерби на терене ФК „Јединство“ привукао је мештане неколико села, свако је имао своје фаворите, а храбре жене са лоптом на трави бориле су се као лавице.

 

„Могу рећи да црнке играју грубље, више се гурају, али и ми смо борбене. Не дамо се. Поред тог такмичарског духа, који дефинитивно постоји, најважније је лепо међусобно дружење и пропагирање здравог начина живота. Кад можемо ми оволико да трчимо, онда могу сви, нарочито деца“, рекла је такмичарка која је бранила спортску част плавуша.

 

 

Идеја о овом несвакидашњем дербију потекла је 2016. године. У Горњој Горевници већина малишана тренира фудбал, па су се маме одважиле да заиграју против своје деце. Временом пријавило их се толико да су морале бити на неки начин подељене у тимове и почеле су да се такмиче између себе.

 

„Распоредили смо их у два табора, црне маме и плаве маме. Из године у годину овај женски дерби у нашем селу постаје све популарнији, па је све више пријављених дама. Сада имамо учеснице и из околних села, а стигле су и професионалне фудбалерке. Све се оне приватно јако добро друже, али своје пријатељство на овом дербију оставе иза игралишта, на терену су љуте противнице“, изјавио је Иван Глишић, председник ФК „Јединство“ и иницијатор овог догађаја.

 

Какав дерби, таква је и награда – јединствена. Победнице утакмице у селу крај Чачка уместо пехара на крају чека метла, али не било каква већ златна на коју се уписује име победничке екипе. Ове године она је отишла у руке мама које приликом фарбања не користе бланш. Црнке су биле боље.

РИНА/ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


neobican derbi palvuse crnke fudbalski mec Gornja Gorevnica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.363.537 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)