Николић: Једино је извесно да ће Вучић бити председник Србије 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Николић: Једино је извесно да ће Вучић бити председник Србије
Trenutno na sajtu: 338       |       Podeli:
22.02.2017 | 0 коментар(а)



Председник Србије Томислав Николић рекао је, гостујући на РТС-у, да поштује одлуку органа СНС-а о кандидатури Александра Вучића за председника Србије.

Николић је рекао да је предлагао да се договорају, све док СНС није донео одлуку.

"Када је одлука донета, схватио сам да бих многе људе навео да кажу нешто лоше о мени и да могу да потпуно преокренем ситуацију у корист људи за које не бих желео да буду на челу Србије и у које немам поверења", рекао је Николић.

Томислав Николић је у емисији "Упитник" рекао да је СНС организације чијим се делом сматра.

"Имао сам пред собом став да СНС подржава Вучића за председника и тај став поштујем", рекао је Николић.

Додао је да се са Александром Вучићем договорио да наставе заједно да раде на обнављању Србије и реформама.

Николић је изјавио да ће после предстојећих председничких избора једино извесно бити да ће будући председник Републике бити актуелни премијер Александар Вучић.

"Јуче смо се договорили и то је заједнички рад на обнављању Србије, на подизању Србије с колена, а то ко је на којој функцији... једино је извесно да ће Вучић бити председник Србије", истакао је Николић гостујући на РТС-у.

Он је поручио да ће активно подржавати Вучићеву кандидатуру и додао да он и премијер нису разговарали о функцијама.

"Нисмо ми коалициони партнери па да о томе разговарамо", рекао је Николић.

Он је додао да је убеђен да би победио на изборима и да је поносан на СНС што има два кандидата која би победила на изборима.

Николић је потврдио да су била два предлога које је предложио - да га подржи Вучић за други мандат, а други да му пружи подршку и да се врати на функцију председника странке и Вучић додели мандат за састав владе, али и додао да први предлог више не долази у обзир.

Председник је додао и да је последњих дана размишљао да се кандидује за други мандат, али да је од тога одустао када је видео одлуку Српске напредне странке, као и то што не жели да преокрене ситуацију у корист оних за које не жели да буду на челу Србије.

"И уколико инсистирам да будем кандидат, могу да преокренем ситуацију у корист људи за које никада не бих пожелео да буду на челу Србије, јер не могу да раде тако добро посао као што сма ја радио или као што ће радити Вучић", рекао је Николић и додао да у њих нема поверење.

Николић је додао и да му је било занимљиво и мучно да гледа како му се пријатељи, када је објављена вест да се поново кандидује за председника, сврставају на једну или другу страну, "како се моји пријатељи претварају у људе који би Србију да заштите од мене", рекао је Николић.

Председник је објаснио да је схватио да не би ваљало за Србију да таква ситуација траје дуго и додао да је зато јуче постигнут договор.

Извор: РТС, BKTVNews, Тањуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.377.863 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)