У болници на Савинцу од 55 пацијената 19 позитивно на корона вирус 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
У болници на Савинцу од 55 пацијената 19 позитивно на корона вирус
Trenutno na sajtu: 419       |       Podeli:
25.07.2020 | 0 коментар(а)



Пожега - Штаб за ванредне ситуације редовно прати дешавања у граду, везана за КОВИД-19,
Болница на Савинцу, фото: ГЗС

каже заменик председника општине Иван Новаковић и додаје да велики број грађана поштује препоручене мере заштите. Према његовим речима угоститељски објекти у Пожеги поштују радно време, али поручује власницима тих објеката да обрате пажњу на дистанцу и број гостију у објектима.

Када се ради о броју оболелих ту се Штаб ослања на податке из Дома здравља, односно о томе колико се прегледа обавља у ковид амбуланти. Сада је тај број између 30 и 40, каже Новаковић.

Према њговим речима јако је тешко из тих цифара извлачити закључке, јер се подаци мењају од дана до дана. Он напомиње да су једини релевантни подаци, о броју Пожежана који су позитивни, они које им доставља Завод за јавно здравље из Ужица.

Новаковић каже да има Пожежана који се лече и ужичкој болници, али и другим болницама у Србији.

У болници на Савинцу тренутно је смештено 55 пацијената, од чега је 19 позитивно на коронавирус.

Заменик команданта општинског Штаба за ванредне ситуације, каже да сам Штаб нема велику надлежност над здравственим установама, али може да помогне приликом набавке потребне опреме. Он додаје да има доста привредника из Пожеге који су својим донацијама помогли здравствене установе, Дом здравља и болницу на Савинцу.

Он је поручио да је веома битно да сви поштујемо препоручене мере и будемо одговорни како би се опасност од заразе смањила.

 

Пожега Онлине / ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pozega bolnica pacijenti kovid

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.389.083 посета
Тренутно на сајту: 418 посетилац(a)