Озелењавање површина у ужем центру града 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Озелењавање површина у ужем центру града
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
24.11.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - Град Ужице и Јавно комунално предузеће „Биоктош“ настављају озелењавање површина

у ужем центру града на неколико локација: на Слануши, код Ерине кафане, у улицама Љубе Стојановића и Николе Пашића (код Зелене пијаце) и у Крчагову, наводи се на сајту града Ужица.

Према речима члана Градског већа Ивана Станисављевића планирано је да се попуне дрвореди садницама које недостају.

„Из објективних разлога су се нека стабла осушила у претходном периоду, тако да ће бити замењено 14 садница. Посадићемо 8 садница јавора, један ситнолисти јавор, 4 кестена и један бели јасен. Ова стабла неће само улепшати наш град већ ће у наредном периоду помоћи у побољшању квалитета ваздуха, јер свако стабло се рачуна. Следеће године планирамо да на свим локалитетима у граду на којима из неког разлога дође до сушења или пропадања стабала, та стабла заменимо и посадимо однеговане саднице као што смо сада урадили, које ће сигурно допринети бољем квалитету ваздуха и лепоти нашег града,“ казао је Станисављевић.

Он је подсетио да се приводе крају радови на пошумљавању 9,22 хектара на територији града.

Члан Градског већа Иван Станисављевић, фото: сајт града Ужица

„Највише ће нових стабала бити у Крчагову код нове цркве. Такође, биће извршено пошумљавање на Љубањама, око депоније Дубоко, где садимо ветрозаштитни појас, и на Градској плажи и то на три парцеле. Са прошлогодишњим пошумљавањем од 5,22ha и 9,22ha који се реализују у овој години, ми смо сигурно једна од ретких локалних самоуправа која је посадила оволики зелени појас на својој површини у ужем и ширем центру града“, истакао је Станисављевић.

Према његовим речима завршена и акција „16 хиљада стабала за 16 хиљада ложишта“, која је уместо на пролеће, због корона вируса, спроведена тек пре месец дана.

„Око 400 суграђана се пријавило за саднице, сматрамо да је акција била успешна, иако смо очекивали мало већи број да ће се пријавити. Трудићемо се да у наредном периоду осмислимо још неку акцију овог типа.“

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice ozelenjavanje povrsine grad

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.874.477 посета
Тренутно на сајту: 462 посетилац(a)