Акција спасавања осам туристкиња са литице Каблара успешно завршена 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Акција спасавања осам туристкиња са литице Каблара успешно завршена
Trenutno na sajtu: 335       |       Podeli:
04.08.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Пет студенткиња из Београда и мајка са две кћерке из Краљева изгубиле су се током планинарења у клисури,

када су за силазак са Каблара изабрале најтежу стазу која води преко црквице Савине воде која се налази у стени.

„Ради се о планинарима који нису имали пуно искуства. У кључном моменту нису препознали обележену стазу и скренуле су са пута пратећи погрешну маркацију. Желећи да пронађу спасоносно алтернативно решење, дошле су у још тежу ситуацију. Биле су на ивици саме литице“, изјавио је за РИНУ Горан Николић из ТО Чачак.

У акцију спасавања укључила су се планинарска друштва „Каблар“ и „Армадило“, као и ватрогасна екипа. Позив је примљен око 15 сати, а сви су били на сигурном два сата касније.

„Тај терен је изразито незахвалан, не може се ни напред ни назад. Ако не познајете стазу као што то оне нису знале, сваки корак може бити кобан. Кад су спасиоци стигли, они су их наводили на праву безбедну стазу и све је завршено на најбољи могући начин. Иако су доживеле непријатно искуство, ове туристкиње кажу да им то није покварило укупни утисак о Овчарско-кабларској клисури“, изјавио је Николић.

Он апелује на све посетиоце који се одлуче на планинарање у овом крају да буду свесни својих могућности и да неприпремљени не крећу на пут.

„Све инфорамције су доступне у Инфоцентру у Овчар Бањи. Неопходно је да увек пратите све путоказе и маркације и избегавати пречице уколико довољно не познајете терен“, поручио је Горан Николић.

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.907.194 посета
Тренутно на сајту: 336 посетилац(a)