Од данас пријаве за субвенције у пољопривреди 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Од данас пријаве за субвенције у пољопривреди
Trenutno na sajtu: 506       |       Podeli:
05.04.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Међу првима у Србији град Ужице ове године расписује јавни позив за субвенције у пољопривреди.
Од данас пријаве за субвенције у пољопривреди, Фото: ГЗС

За ту намену опредељено је 32 милиона динара и то је износ за 5 милиона динара већи у односу на прошлу годину. По речима Слободана Кузмановића члана Градског већа, конкурс ће бити објављен у понедељак 5. априла, а општи услови исти су као и претходних година.

Слободан Кузмановић, члан Градског већа задужен за пољопривреду, Фото: Град Ужице

Регистровано пољопривредно газдинство на теротирији града Ужица у активном статусу и измирене обавезе по основу пореза основни су предуслови за учешће на јавном позиву који обухвата низ мера. И ове године Град ће субвенционисати набавку пољопривредне механизације, грла стоке, воћарство, противградне мреже, опрему за наводњавање, музилице. Максимални износ субвенције је 280 хиљада динара у области сточарства, односно 100 хиљада динара за воћарство. Пољопривредни произвођачи могу конкурисати по више основа, али је максимални износ субвенције коју град даје 280 хиљада динара”, каже Кузмановић.
Средства ће бити одобравана по редоследу исправно поднетих захтева, ближи услови јавног позива и неопходна документација доступни су на сајту Града, а пријаве се подносе од понедељка 05. априла у канцеларији 28 у Градској управи у Одсеку за пољопривреду.

У претходних шест година укупно 2 085 корисника остварило је право на субвенције у пољопривреди за шта је опредељено око 114 милиона динара.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


UZICE POLJOPRIVREDA SUBVENCIJE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.165.485 посета
Тренутно на сајту: 506 посетилац(a)