Захтеви за посебну негу детета електронски 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Захтеви за посебну негу детета електронски
Trenutno na sajtu: 1149       |       Podeli:
29.03.2020 | 0 коментар(а)



Документацију потребну за вештачење здравственог стања детета за породиље које први пут подносе захтев за

остваривања права на посебну негу детета, а док траје ванредно стање, породиље могу да доставе електронским путем или поштом на адресу Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (РФПИО), саопштено је данас из Министарства рада.

 Попуњен и потписан скенирани захтев за вештачење, са медицинском и осталом пратећом документацијом, укључујући и изјаву о веродостојности достављене електронске медицинске документације, потребно је послати на е-mail адресу novaporodilja@pio.rs или препорученом пошиљком на адресу РФПИО, ул Александра Костића бр. 9, 11000 Београд.

У захтеву је потребно навести и мејл адресу послодавца, као и службу дечије заштите у месту пребивалишта.

РФПИО ће на основу вештачења медицинске документације електронском поштом послати скенирано Мишљење комисије о здравственом стању детета, подносиоцу захтева, као и послодавцу и надлежној служби дечије заштите, на адресе које подносилац захтева буде навео у свом захтеву.

Захтев за вештачење здравственог стања детета (Образац број 1ЕЛ - ЗОПНД), као и осталу потребну документацију за вештачење, може се преузети са сајта РФПИО www.pio.rs.

Подносилац захтева који електронски подноси захтев и медицинску документацију дужан да потпише и пошаље скенирану изјаву о веродостојности ове документације.

Након престанка ванредне ситуације, РФПИО извршиће ревизију и контролу документације.

По добијању скенираног Мишљења комисије о здравственом стању детета, породиља подноси Захтев ради остваривања права на накнаду зараде ради посебне неге детета или/и права на остале накнаде по основу посебне неге детета.

Попуњен и потписан захтев са потребном документацијом утврђеном законом, потребно је скенирати и послати на е-mail адресу prijem.zahteva@beograd.gov.rs за Град Београд, односно на другу одговарајућу е-маил адресу за општине и градове у Републици Србији, а која је истакнута на порталима градских општинских управа у земљи.

Захтеви се могу послати и препорученом пошиљком на адресе служби дечије заштите, које припадају општинама или граду у којима подносилац захтева има пребивалишта, наводи се у саопштењу.

Захтев за вештачење здравственог стања детета (Образац број 1ЕЛ - ЗОПНД), као и Захтев за остваривање права на накнаду зараде ради посебне неге детета (Образац НЗ-ПНД), Захтев за остваривање права на остале накнаде по основу посебне неге детета (Образац ОН-ПНД), могу се преузети са сајта Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања www.minrzs.gov.rs/sr/dokumenti/zakoni/sektor-za-brigu-o-porodici-i-socijalnu-zastitu.

Из Министарства подсећају да се за породиље које су већ оствариле право на накнаду зараде за време одсуства са рада ради посебне неге детета и на остале накнаде по основу посебне неге детета, а којима ово право истиче 15. марта 2020. године и касније, а надлежни орган није одлучио о даљем коришћењу, то право продужава на основу раније донетих решења, најдуже три месеца, односно док траје ванредно стање.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zahtev elektronski dete

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.999.647 посета
Тренутно на сајту: 1149 посетилац(a)