ГГ „Истина и част”: Напредњачки избори су завршени, наши тек почињу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
ГГ „Истина и част”: Напредњачки избори су завршени, наши тек почињу
Trenutno na sajtu: 966       |       Podeli:
24.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Група грађана „Истина и част” Иван Ћаловић огласила се саопштењем о недељним изборима који су одржани у Србији.

„У недељу је показана сва ауторитарност власти и њихову све већу слабост и страх. Власт која се плаши мишљења својих грађана показала је у недељу да је спремна на све. Ни на овим изборима нису изостали притисци на бираче, застрашивање, уцене, џипови без таблица, корупција и незаконит утицај на одвијање изборног процеса.
Ипак, показало се да ни то није било довољно да грађани Чачка у већем броју изађу на биралишта. Грађани Чачка рекли су једно велико НЕ постојећем систему у коме су један човек и једна партија узурпирали државу и друштво. Бојкот у Чачку је успео и Чачани могу бити поносни на свој слободарски и непоколебљив дух. Бојкот је показао не само да је већински Чачак против напредњачке власти, већ и против оних који себе називају опозицијом и који су, можда и из најбољих намера, пристали да учествују у једном недемократском процесу у коме се унапред знао победник. О томе сведоче како ниска излазност, тако и број неважећих листића, али и чињеница да ни смањен цензус није омогућио њихову ширу заступљеност. Бојкот је до краја оголео стање ненормалне атмосфере у друшту, стање у коме је немогуће артикулисати различите потребе и идеје и непостојање јавног дијалога. Бојкот је показао и доказао да живимо у једном систему који има све одлике тоталитаризма и да се грађани Чачка и Србије са тим неће помирити. Грађани су рекли своје. Врло блиска будућност ће показати да је то била Пирова победа. Бојкот је показао да су избори били „лабудова песма“ и појединих опозиционара који су пристали да у овој игри власти учествују.
Због тога, опозиција која у овој фарси од избора није учествовала мора јасно да артикулише изражено незадовољство грађана, мора да сагледа своје могућности и понуди стратегију свог даљег рада и будућег развоја српског друштва. Исто тако, опозиција мора да изађе из својих досадашњих оквира, да понуди грађанима јасну политику коју ће промовисати људи са кредибилитетом. Напредњачки избори су завршени, наши тек почињу. Наша борба за идеју стварања потпуно новог система тек почиње! То није само борба против власти, то је борба за праведније друштво и наше природно право на живот достојан човека!”, наводи се у саопштењу Групe грађана „Истина и част”.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivan calovic gg istina i cast

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.007.797 посета
Тренутно на сајту: 967 посетилац(a)