Хоџић: Ускоро уређење обалoутврдa у Залугу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Хоџић: Ускоро уређење обалoутврдa у Залугу
Trenutno na sajtu: 380       |       Podeli:
26.01.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Делегација Србијавода предвођена техничким директором Дарком Јањићем и тимом стручњака
Ускоро уређење обалoутврде у Залугу, Фото: ГЗС

као и представницима општине Пријепоље, обишла је депонију Стањевине.
„Више пута је разговарано са представницима Србијавода на тему актуелног пројекта обалoутврде Шарампов који се приводи крају”, рекао је Есад Хоџић, заменик општине Пријепоље.

Есад Хоџић, заменик председника општине Пријепоље, Фото: ГЗС

„Сада је у току израда идејног пројекта за леву страну Лима, цело насеље Залуг које обухвата територију од Железничке станице до краја насеља Залуг", рекао је Хоџић.

Делагација Србијавода изашла је на терен како би видела могућност израде зида, који ће Лим заштитити од депоније и уједно се спречило угрожавање Потпећког језера.

„Ми смо тврдили да зауставqањем извожења комуналног отпада на депонију Стањевине ће се зауставити и обрушавање плутајућег материјала што заиста и јесте тако, али неке стогодишње воде или могућност тих великих вода могу угрозити депонију Стањевине чиме би се угрозило не само Потпећко језеро него и лимско-дрински слив", рекао је заменик председника општине Пријепоље и изразио очекивање убрзане реализације овог пројекта.

„Врло је извесно да ће доћи до реализације овог пројекта и очекујем да ће поступак израде обалoутврде бити оцењен као хитан. Паралелно ће ићи рекултивација депоније Стањевине и јавна набавка, тако да очекујем да ће бити расписана за десетак дана", додао је Хоџић.

Делагација Србијавода изашла је на терен како би видела могућност израде заштитног зида.

„Финансираћемо изградњу заштитног зида и планирамо да за неколико месеци тај пројекат буде реализован, како би ту критичну тачку у Стањевинама коначно потпуно обезбедили“, рекао је Горан Пузовић директор Србијавода.

 

 

 

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ZALUG OBALA UTVRDE PRIJEPOLJE ESAD HODZIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.505.711 посета
Тренутно на сајту: 381 посетилац(a)