Златибор у новој години са резултатима за понос 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Златибор у новој години са резултатима за понос
Trenutno na sajtu: 388       |       Podeli:
10.01.2019 | 0 коментар(а)



Златибор - Да су и ове године новогодишњи празници били веома успешни за туристичку привреду Златибора говоре и занимљиви подаци.

У новогодишњој ноћи на концерту једне од најпознатијих музичких звезда Балкана, Драгане Мирковић, на Краљевом тргу било је око 50.000 људи, а слободно место у златиборским кафићима и ресторанима било је готово немогуће пронаћи. Протеклим празницима задовољни су и хотелијери чија је попуњеност била преко 95 одсто, као и издаваоци приватног смештаја код којих је забележена попуњеност од око 90 одсто.
Сезона је добро почела и за ски центар Торник, где је током празничних дана у зимским спортовима уживало преко 5.000 скијаша. Велико интересовање посетиоца Златибора било је и за забавне паркове, па је током протеклих празника Дино парк посетило до 5.000 гостију. Добрим резултатима може се похвалити и Ски школа, у оквиру Авантура парка где велики број деце и почетника прави своје прве кораке на скијама, а искусни скијаши уживају у ноћном скијању.

Обзиром да је током протеклих празника на Златибору дневно боравило до 30.000 гостију и угоститељи су имали пуне руке посла. Ресторани и кафићи били су даноноћно попуњени, а према њиховим речима гости су били највише заинтересовани за познате златиборске специјалитете, па се на Златибору дневно продавало чак до 6.000 комплет лепиња и преко 12.000 пљескавица и других специјалитета са роштиља. У прилог чињеници да је Златибор забележио рекордну посету говоре и подаци да се на појединим локацијама продавало и до 800 палачинака, а пицерије су испоручиле око 2.500 пица дневно. Посла је било и за златиборске таксисте који су бележили до 2.500 вожњи дневно, што и није чудно ако се узме у обзир да је само у новогодишњој ноћи попијено преко 2.000 литара куваног вина и ракије.

Тренутно на планини има и до 50 центиметара снега, скијалишта и санкалишта раде пуним капацитетом, па Златибор спремно дочекује нове госте. Велика посећеност очекује се и за време предстојећег зимског распуста, а сви локалитети и садржаји и даље ће бити отворени за посетиоце.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatibor turisti posecenost

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.870.392 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)