Угљанин поново тражи промену Устава због статуса Санџака 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Угљанин поново тражи промену Устава због статуса Санџака
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
18.01.2018 | 0 коментар(а)



Мањинска СДА Сулејмана Угљанина због, како наводи, неповерења у српске државне органе, пре свега правосуђе

и полицију, поново тражи хитне и неодложне промене Устава зарад решавања "статуса Санџака и бошњачког народа".

У саопштењу СДА достављеном медијима се наводи да су "Српски државни органи, првенствено правосуђе и полиција, изгубили право и кредибилитет да делују на простору Санџака".

"Из тих разлога СДА Санџака, као мањинска парламентарна странка захева хитне и неодложне промене Устава Србије како би се коначно решио статус Санџака и статус бошњачког народа у Србији", наводи се у саопштењу.

СДА је поново позвала Владу Србије и ЕУ на такође хитну ревизију Акционог плана за поглавље 23 и 24 за приступање Србије Европској унији, мањинског акционог плана и мањиских закона како би се, како наводе, изградила правна држава, владавина права и једнакост пред законом.

Повод за обнављање ових захтева је то што се, како су навели, данас навршава девет година од сукоба у службеним просторијама СДА када је пуцано из ватреног оружја на руковдоство странке, а "државни органи нису расветлили овај, као и многе друге нерешене злочине над Бошњацима Санџака 90-их година".

 

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.117.965 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)