Презентација мера запошљавања за пријепољске послодавце 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Презентација мера запошљавања за пријепољске послодавце
Trenutno na sajtu: 488       |       Podeli:
17.12.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Национална служба за запошљавање филијала у Пријепољу организовала је презентацију мера активне политике

запошљавања за двадесетак послодаваца из Пријепоља који у последње три године нису користили субвенције које пружа НСЗ.

„Циљ нам је био да проширемо наш круг послодаваца са којима сарађујемо и да што више њих схвати националну службу као свог партнера. Ми смо анализирали програме и мере активне политике запошљавања које смо реализовали у 2017, 2018. и 2019. години, и утврдили смо да постоји један број послодаваца који не конкурише уопште или који нису конкурисали у овом периоду. Ми смо имали састанак управо са њима, да их информишемо о стању на тржишту рада и о програмима и мерама које спроводимо, и које ћемо тек спроводити. Мере ће бити исте као и ових година, једина је разлика у програму приправника који ће бити повољнија за послодавце у смислу договорене обавезе и замене лица и биће већи износи за програм самозапошљавања”, рекла је директорка пријепољске филијале НСЗ Ана Пејовић.

Директорка пријепољске филијале НСЗ Ана Пејовић

Од почетка године кроз мере запошљавања укључено је 720 лица, за шта је утрошено 143 милиона динара.

Према речиме директорке НСЗ у Пријепољу мањи је број лица на евиденцији од прошле године у ово време, иако је томе допринео и природни одлив становништва, највећа заслуга је реализација програма и мера службе. Такође, се у зимском периоду очекује и благо повећање броја незапослености, јер се завршавају сезонски послови, али ништа значајно.

Саид Хамзић власник фирме „ЕлктроС” из Пријепоља која послује од 2017. каже да је управо средствима са завода започео посао. „Те године сам користио средства као незапослено лице а сааа као предузетник. Овде сам да би унапредио своје пословање и да запослим више људи ако зато буде било прилике. Мислим да су мере одичне, у правом часу да би се запошљавала млада лица и како би се проширивала делатност у фирмама”, казао је Хамзић.

Џемал Балићевац власник Грађевинског предузећа „БАУ градња” Бродарево дванаест година има своју фирму, а за данашњу презентацију је чуо из медија.

„Никада у програму нисам ни учествовао. Имам раднике сезонце, јер не могу од својих средстава да их запослим и плаћам им доприносе. Мислим да је овде шанса, јер ми требају стручни људи архитекте, инжињери а и стручни радници, а знам да на заводи има таквих људи”, казао је Балићевац.

Иначе, 3.751 незапослено лице из Пријепоља налази се на евиденцији НСЗ и тај број је мањи за 10% у односу на исти период прошле године.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.308.961 посета
Тренутно на сајту: 489 посетилац(a)