Новчана подршка за пријепољске привреднице 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Новчана подршка за пријепољске привреднице
Trenutno na sajtu: 418       |       Podeli:
19.12.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Једанаест жена из општине Пријепоље добиће бесповратна средства за набавку опреме, механизације и грла стоке за унапређење производње

на свом пољопривредном газдинству. Средства за ову намену у износу од два милиона динара обезбедила је Влада Србије преко министра без портфеља задуженог за популациону политику, а у оквиру мера популационе политике, оснаживања жена на селу и стварања позитивне климе за родитељство и рађање деце. Појединачни износ подстицајних средстава који су кориснице могле да остваре кретао се од 160.000,00 до 200.000 динара.

На Јавни позив, за остваривање подстицаја за економско оснаживање жена у области руралне економије, за доделу бесповратних средстава женама, носиоцима регистрованог пољопривредног газдинства старости до 45 година стигле су укупно 32 пријаве.

„Од тога четири кандидаткиње су биле старије од 45 година па су правилником и одбијене, три документације нису разматране јер су биле непотпуне а 28 захтева је обрађено и бодовано по правилнику који је сачинила Комисија”, каже чланица Општинског већа у Пријепољу Мирјана Бојовић.

Приликом расподеле Комисија је рангирала износе тако да је остало 48 хиљада динара за још једну кандидаткињу која је конкурисала за набавку кошница и ројева.

Средства су обезбеђена у оквиру мера популационе плитике, оснаживања жена на селу и стварања позитивне климе за родитељство и рађање деце. Уговор о суфинансирању мера популационе политике закључен је између Кабинета министра без портфеља задуженог за популациону политику и општине Пријепоље.

ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.254.968 посета
Тренутно на сајту: 419 посетилац(a)