Нејаки стубови старог моста 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Нејаки стубови старог моста
Trenutno na sajtu: 736       |       Podeli:
29.10.2018 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Општина у Пријепољу је са фирмама "Нови Пазар пут" и "Јединство" из Севојна, а ту је и ЦИП као надзорни

орган, споразумно раскинула уговор о реконструкцији старог "Фатиховог моста" у Шарампову.

Санација старе ћуприје је, подсетимо, започета још у фебруару, али је обустављена већ у априлу, када је извођач радова констатовао значајно већи степен оштећења конструкције моста у односу на пројекат, због чега уговорене мере за спас прелаза нису биле могуће. Зато је са представницима Канцеларије за управљање јавним улагањима, која је и обезбедила новац за реконструкцију, договорено да се изради ново пројектно решење.

,,Реконструкција је започета по пројекту из 2010, на основу којег су и обезбеђења средства Владе Србије. Нажалост, испоставило се да би наставак посла фактички значио само "шминку", а то нисмо желели. Надаље, због тога што би носивост била мала и прелаз не би имао дуг век коришћења, закључено је да се мора градити потпуно нова конструкција, што постојећи пројекат није дозвољавао", прецизира први човек локалне самоуправе у Пријепољу Драгољуб Зиндовић.

Као што је већ напоменуто, око 62 милиона динара за реконструкцију најстаријег моста у граду на Лиму је обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије, а прелиминарне процене указују на то да би - по изради новог пројекта - санација укупно могла да кошта готово 100 милиона динара.

ГЗС / Вечерње Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje most sarampovo ostecenja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.024.765 посета
Тренутно на сајту: 736 посетилац(a)