Пантовић: Водоснабдевање у Мојсињу треба решити по моделу Доње Трепче, али прво МЗ са градом треба да регулише систем разводне мреже 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Пантовић: Водоснабдевање у Мојсињу треба решити по моделу Доње Трепче, али прво МЗ са градом треба да регулише систем разводне мреже
Trenutno na sajtu: 489       |       Podeli:
07.07.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Кроз проблем водоснабдевања прошле су све месне заједнице, Рошци
Водоснабдевање у Мојсињу треба решити по моделу Доње Трепче, Фото: ГЗС

и Видова, где је већ прикључено 19 подсистема. Овај проблем у Мојсињу почео је да се решава 2006.године, у питању је пројекат од стране „Енергопројекта”

„Део разводне мреже од 2008. до 2010. године изводи фирма „Транспорт” Придворица. У међувремену с е ради магистрални цевовод, ради се пет резервоара, три црпне станице, 27км разводне мреже . До сада је у тај подсистем водоснабдевања који је заједнички подсистем МЗ Мојсиње и Доња Трепча уложено око милион евра. Од 2018.године када је пуштена вода у пробни рад и када се почело са прикључењем, Вододвод Чачак је на основу три закључена уговора са Мз доња Трепча, прикључено до сада преко 200 потрошача, који имају уредно водоснабдевање”, каже директор Водовода Зоран Пантовић.

Пантовић додаје да на исти начин МЗ Мојсиње треба да дође у Вододвод, да се закључе уговори о недостајућој разводној мрежи.

„Конкретно у МЗ Мојсиње, да би се прикључили сви потрошачи, недостаје око 15км разводне мреже. До сада се нама обратило само неколико грађана и знао да је то велики проблем, али да био се то решило, мора да постоји уговор, којим се регулише ко сноси надоканаду за прикључак, да ли је то Месна заједница или грађани и да ли су грађани учешћем у Месној заједници платили прикључак, што Водовод не зна ништа. Сада изузетно мали број житеља Мојсиња може да с е прикључи на разводну мрежу која је изграђена, а недостаје још 15км разводне мреже да би могли да се прикључе сви потрошачи.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Vodosnabdevawe MOjsiwe meštani bez piujace tehnicka upotrevba model Donja Trepca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.197.254 посета
Тренутно на сајту: 488 посетилац(a)