Филарет одлази из милешевксе епархије? 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Филарет одлази из милешевксе епархије?
Trenutno na sajtu: 529       |       Podeli:
03.12.2019 | 0 коментар(а)



Умировљени владика Филарет, некадашњи епископ милешевски, ускоро ће морати да напусти ову епархију и манастир Дубницу,

где му је био одређен смештај након његовог разрешења 2015. године, незванично сазнаје Курир од извора из Српске православне цркве!

У црквеним круговима се спекулише да ће владика Филарет добити акт из Патријаршије, који налаже Филарету да напусти епархију милешевску и себи нађе друго уточиште.

- Тај акт још увек није стигао до владике Филарета, али он је упознат са тим да та намера постоји. Не зна се да ли је одлука о томе заведена, али је разматрана усмено. Таква одлука не може бити донета без сагласности Синода СПЦ - наводи извор Курира.

Он додаје да би ова одлука могла бити донета у виду решења сукоба који постоји између некадашњег епископа милешевске епархије Филарета и садашњег владике ове епрахије Атанасија Раките.

С друге стране, још један од Курирових извора каже да би ово могао бити одговор на проблеме које је Филарет правио у овој епархији. - Владика Филарет се у више наврата хвалио како ће бити рехабилитован. Правио је проблеме владици Атанасију Ракити, оговарао га је и подметао му неистине и сплетке - каже извор из СПЦ.

Како Курир сазнаје, умировљени владика Филарет тренутно је у преговорима са владиком банатским Никанором да оде у неки од манастира те епархије, али то, према речима извора, још увек не значи да ће отићи.

Владика Филарет је рекао да се овим поводом обратимо Патријаршији и надлежној епархији, док коментар од епископа Атанасија Раките нисмо успели да добијемо.

Курир подсећа, пре годину дана Филарет је оптужио епископа милешевског Атанасија да је насрнуо на њега и да га је вукао за браду, док је Атанасије тврдио да није дошло до сукоба. Владике су тада за Курир рекле да ће се молити један за другога и да ће остати пријатељи.

ГЗС/Курир

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.203.173 посета
Тренутно на сајту: 530 посетилац(a)