Драгачевци шаљу писмо Вучићу, петиција против локалне власти 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Драгачевци шаљу писмо Вучићу, петиција против локалне власти
Trenutno na sajtu: 424       |       Podeli:
03.07.2016 | 0 коментар(а)



Лучани - Око 200 мештана драгачевског села Горачићи, потписало је петицију, којом се тражи од мандатара за састав нове владе Александра Вучића, да уразуми,

па чак и смени власт у Лучанима, због тога што још увек нису решени инфраструктурни проблеми, а новац је давно обезбеђен.

Мештани Горачића су у скаладу са планом, који је донела Скупштина, прикупили свој део новца у износу од 2.750.000 динара, решили имовинске односе дуж трасе, међутим председница општине Весна Стамболић одбила је да потпише уговор о суфинансирању и новац који су мештани прикупили.

Фото: Глас западне Србије

Председник режијског одбора за изградњу пута Горачићи, засеок Кнежевић, Милутин Кнежевић, рекао је да су сви мештани тог засеока скупили новац и однели у Општину Лучани, да би им било речено да нису у плану и да нема пара за реконструкцију пута.

Он је навео да је новац прикупљен од свих мештана засеока Кнежевићи.

Директор ЈП "Дирекције за путеве и изградњу" Општине Лучани Милија Миленковић, рекао је да су људи дошли код њега и донели три милиона у кеси и ставили на сто.

"Људи су скупили паре, пројекат је стављен у план и програм, постоји геодетски снимак, решени су имовинско правни односи све што је потребно за расписивање тендера", навео је Миленковић.

Он је истакао да мештани у праву, јер хоће да уплате новац, потпишу уговор и крену у градњу пута који је у очајном стању.

"Једино је МЗ Горачићи прикупила средства и све обезбедиле да можемо да радимо. Председница општине неће да потпише њима него убацује у план други путни правац где људи нису скупили ни динара, нити су решили имовинске односе. Није проблем ни то да се ради, али треба дати приоритет онима који су нешто урадили", рекао је Миленковић.

Наводећи да у његовом плану и програму има седам путних праваца планираних за ову годину, он каже да је договор да се раде путеви у Месној заједници која прва прикупи средства.


Председника општине на путу

Иначе, Скупштина општине Лучани донела је у јануару одлуку да се овај и још неколико путева због стања у којем се налазе, санирају, а услов је да све заинтересоване Месне заједнице и мештани, прикупе пола средства потребних за санацију.

Изјаву на поменуте тврдње од председнице општине нисмо успели да добијемо, јер како нам је речено у Општини, она се већ неколико дана налази на службеном путу у Пољској где је отишла са помоћником Михаилом Николић и фолклорним друштвом "Абрашевић".

Револтирани мештани Драгачева покренули су петицију у којој траже смену актуелне председнице, а премијеру Србије су упутили отворено писмо са молбом да уразуми лучанско руководство.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.113.568 посета
Тренутно на сајту: 425 посетилац(a)